19. února 2018 • 18:40

Snowboarďáci mi zasahují do života, smutnila ta, kterou Ledecká obrala o zlato

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celé Rakousko už připíjelo na zlato Anny Veithové – Fenningerové. Sympatická černovláska byla nějakých dvacet šest minut olympijskou vítězkou. Rozdávala rozhovory, přijímala gratulace od Lindsey Vonnové i šéfa MOV Thomase Bacha. Jenže pak se do cíle super-G přiřítila Ester Ledecká a všechno bylo jinak. Snowboardistka, co lyžuje na vedlejšák, pokořila světovou elitu. Anna Veithová zůstala o setinu druhá. „Jsem zvyklá, že mi snowboarďáci zasahují do života,“ pokrčila rameny osmadvacetiletá Rakušanka.

 



„Největší triumf mé kariéry,“ říkala Anna Veithová Fenningerová pohnutě v četných rozhovorech. Přijímala gratulace k obhajobě zlata ze Soči i k úspěšnému návratu po těžkém zranění. Blahopřál jí taky šéf MOV Thomas Bach. Pak se přiřítila Ester Ledecká se startovním číslem 26 a Anna Veithová Fenningerová byla najednou druhá. Rozhodla setina vteřiny.

Rakouské weby, rozhlasové a televizní stanice už chrlily zprávy o čtvrtém zlatu pro alpskou zemi. Média nemohou čekat na posledního v cíli. Zkušenosti už obvykle napoví, kdy je možné slavit vítěze. Ale to neznají Ester Ledeckou!

9. den na ZOH: Ledecké slalom snů, nájezdový hrdina Francouz a medailový hattrick Kuzminové
Video se připravuje ...

štáby pomalu balily a opouštěly cílový prostor olympijského super-G. Veithová se cítila jako ve snu. „Je to největší vítězství mé kariéry,“ zářila dvojnásobná vítězka Světového poháru a přijímala gratulace od Lindsey Vonnové, předsedy MOV Thomase Bacha a dalších. Do chvíle, než kopec sjela Ester Ledecká.

„Napřed jsem si ani nevšimla, že je Ester na trati. Převlékala jsem se. Najednou koukám na poslední mezičasy, a ouha! Ona je vpředu,“ líčila Veithová.  „Gratuluju Ester z celého srdce, je skvělá. Zlato si zaslouží,“ ocenila českou soupeřku, která ji nečekaně a o pouhou setinu vteřiny srazila z nejvyšší příčky.

Veithová zvládla hořké zklamání bravurně a s nadhledem. „Jsem zvyklá, že snowboarďáci zasahují do mého života,“ prohlásila s úsměvem dvojnásobná vítězka Světového poháru, která se před půldruhým rokem vdala za snowboardistu Manuela Veitha.

„Věděli jsme, že Ester dokáže jet rychle, je to obrovský talent. Ale něco takového jsem nečekala, tuhle sezonu se nám nic podobného nestalo. Obvykle je rozhodnuto, když odjede dvacet závodnic,“ krčila rameny Veithová, která se na trať spustila jako poslední z favoritek.

Ester na letní olympiádě? Janek Ledecký se vyjádřil, jestli by to zlatá hrdinka zvládla
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

„Samozřejmě jsem trochu zklamaná. Už jsem nepočítala s tím, že mě někdo sesadí. Bylo by mnohem lepší, kdybych dojela do cíle a zjistila, že mám medaili,“ přiznala Veithová, která má za sebou náročné období.

V Soči vyhrála super-G a v obřím slalomu byla druhá. O rok později na mistrovství světa ve Spojených státech pobrala dvě zlaté a jednu stříbrnou. Pak ale přišlo těžké zranění pravého kolena, a když už to vypadalo na úspěšný comeback, musela na operaci s druhým kolenem kvůli chronickému zánětu šlach.

Mnozí ji odepisovali, ona se ale dokázala vrátit. Že to není návrat zlatý, ale stříbrný, jí nevadí. „Nečekala jsem, že to ještě jednou zažiju. Poslední dva roky jsem to medaili jen snila. Tohle stříbro má pro mě cenu zlata,“ uzavřela.

„Anno, teď rychle za manželem a trénovat na snowboardu. Ať máš příště medaili i na něm!“ napsalo jí jeden z fanoušků na sociálních sítích. Fenningerová se tomu zasmála. „Ester je fakt skvělá. Oba s Manuelem k ní cítíme velký respekt,“ dodala. 

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud