Ivo Pospíšil
15. ledna 2018 • 10:14

Biatlonová nominace na ZOH: Moravec i Vítková, zatím chybí Davidová

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUHPOLDINGU | První je premiérovým českým biatlonovým medailistou, druhá zase ve svých 21 letech obrovským talentem a už nyní stabilní členkou ženské štafety. Ani Jaroslav Soukup, ani Markéta Davidová ale necelý měsíc před startem olympiády nemají zatím nominaci na ZOH 2018 v Pchjongčchangu jistou.



„V tuto chvíli budeme oznamovat šest jmen,“ řekl po závodech v Ruhpoldingu šéftrenér Ondřej Rybář a na základě nominačního kritéria týmu, kterým byla volba tří nejlepších podle průběžného pořadí SP, jmenoval: mezi muži mají jistotu zimní olympiády Ondřej Moravec , Michal Krčmář a Michal Šlesingr . Mezi ženami zase Veronika Vítková , Eva Puskarčíková a Jessica Jislová, Gabriela Koukalová před víkendem definitivně oznámila, že svou účast musí odpískat.

„Olympijská nominace by měla být uzavřena do 15. ledna a olympijské plénum je osmnáctého, my jsme ale dostali výjimku, protože jako jeden z mála sportů máme ještě před ZOH další kolo SP. Vždy jsme to tak měli a můžeme tudíž donominovat. To je tedy důvod, proč volíme takto, abychom dali ještě dalším šanci,“ vysvětlil Rybář. Na ZOH může poslat pět mužů, ženy mají šest míst.

Nominace biatlonistů na ZOH 2018

Muži: Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Michal Šlesingr
Ženy: Veronika Vítková, Eva Puskarčíková, Jessica Jislová
(poslední jména se zvolí po SP v Anterselvě)

O dvě volné letenky u mužů jsou tak ve hře Ondřej Hošek, Adam Václavík, Jaroslav Soukup , Tomáš Krupčík a Lukáš Kristejn, který dostane nyní šanci v Anterselvě. Mezi ženami jsou zase tři místa pro čtveřici Markéta Davidová, Veronika Zvařičová, Lucie Charvátová a Lea Johanidesová.

Markéta Davidová (druhá zleva) na střelnici při štafetovém závodě SP v Hochfilzenu
Markéta Davidová (druhá zleva) na střelnici při štafetovém závodě SP v Hochfilzenu

„Hlavu máme správně zamotanou, ale určitě nám sezona něco řekla: jak kdo běhá, střílí a jak je ve štafetě schopný obstát s nervy,“ uznal Rybář. „Máme však doma taky nemocného Jardu Soukupa, který teď začal lehce trénovat a dobře se ukázal v Oberhofu. Bude to každopádně oříšek, někomu se to bude líbit, někomu ne, ale vždy jsme se snažili udělat nominaci, abychom měli čisté svědomí, že bereme sportovce, kteří budou prospěšní. Snad se to povede i letos,“ přál si český šéftrenér.

Definitivně jasno by mělo být po SP v Anterselvě, nejhůře po ME v Ridnaun. „To je ale ta nejzazší meta. Je to složitá mozaika, a byť samozřejmě hodnotíme i na základě tohoto trimestru, závodníci o sobě už stihli něco říct,“ dodal Rybář

Nominace pro SP v Anterselvě

Muži: Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Michal Šlesingr, Adam Václavík, Lukáš Kristejn
Ženy: Veronika Vítková, Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Veronika Zvařičová

Program olympiády: Biatlon na ZOH 2018 »

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud