12. února 2018 • 05:00

Co nevíte o Krčmářovi: Bimbo byl Bimbas, přítelkyně radí Čechům s jídlem

Autor: Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
0
  • Stříbrný olympionik Michal Krčmář si svůj kariérní úspěch užívá s kolegy z biatlonové reprezentaceStříbrný olympionik Michal Krčmář si svůj kariérní úspěch užívá s kolegy z biatlonové reprezentaceFOTO: Barbora Reichová / Sport

    Dlouhá léta poctivě dřel, učil se od zkušenějších, a teď všechno dokázal prodat v pravý čas. Michal Krčmář ve svém druhém olympijském závodě v životě vybojoval fantastickou stříbrnou medaili. To už víme. Ale proč se mu říká Bimbo? Proč od 13 nebydlel doma? A co dělá jeho přítelkyně? Projděte si 5 věcí, které o Michalu Krčmářovi nevíte!

  • Jak vznikla přezdívka Bimbo?

    3. den na ZOH: stříbrné slzy, Koukalová u moře a konstrukčně špatné běžky
    Video se připravuje ...

    Když byl Michal Krčmář ještě žáček, začali mu na táboře říkat Bimbas. „Nemá to nic společného s přirozením. Vlastně už si nikdo nepamatuje, jak to vzniklo,“ říká. Trenérům to ale přišlo moc vulgární, a tak vznikl Bimbo.

    Medailové pořadí zemí na olympiádě »

    Stříbrný medailista Michal Krčmář!
    Stříbrný medailista Michal Krčmář!

  • Proč jako dítě nebydlel doma?

    Michal Krčmář v roce 2013 prošel křtem ohněm ve štafetě na domácím mistrovství světa v Novém Městě na MoravěFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Bylo mu třináct, když přišlo těžké rozhodnutí. Ale nebýt přestěhování k prarodičům do Letohradu, kde byly pro výchovu mladého biatlonisty ideální podmínky, dost možná by včera na stupních nestál.

  • Proč má dobré geny?

    Michal Krčmář v cíli svého stříbrného olympijského sprintuFoto Reuters

    Na olympiádě v biatlonu závodil už jeho otec Daniel, který v Lillehammeru 1994 reprezentoval Slovensko. „Taťka byl kolem 60. místa,“ připomněl Michal. Teď jeho výkon vylepšil. A o dost.

  • Proč dobře jí?

    Michal Krčmář se zásobou vitamínů na zimu. Jeho přítelkyně Romana je nutriční poradkyně.Foto Facebook.com/mkrcmar23

    První, s kým si v cíli telefonoval, byla přítelkyně. „Ale asi tři čtyři vteřiny,“ smál se Bimbo. Romana jako nutriční specialistka pomáhá se stravou celému týmu a s Michalem si loni v Jablonci koupili byt.

  • Proč velebí parťáky?

    Stříbrný hrdina dne Micha Krčmář nad hlavami svých týmových kolegůFoto Reuters

    Nejvíce slzet začal ve chvíli, kdy zmínil jména tří parťáků: Moravce, Šlesingra a Soukupa. „Ti mě táhli nahoru. Díky nim tady stojím,“ pravil. Nejbližší si je s Moravcem, který je jeho mentorem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud