7. února 2018 • 19:30

Bydlení v Koreji? Čtyři z nás chrápou, varoval Jandač před odletem na ZOH

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední část výpravy se vydala na cestu, jejímž cílem je olympiáda. Během středečního večera odcestovala do jihokorejského Pchjongčchangu zbylá část české hokejové reprezentace. S trenérem Josefem Jandačem vyrazilo na turnaj pod pěti kruhy sedm hráčů z Tipsport extraligy, kde si ještě včera plnili své povinnosti. Devětačtyřicetiletý kouč prý vůbec poprvé nemusel řešit zdravotní omluvenky nominovaných reprezentantů. „Všichni jsou zdravý, za což jsem moc rád,“ uvedl Jandač před odletem do Soulu, kde se budou hokejisté připravovat před startem Her.



Z ruzyňského letiště dnes společně cestovali vítkovický gólman Patrik Bartošák , brněnský obránce Ondřej Němec a útočníci Milan Gulaš s Tomášem Mertlem z Plzně, Petr Koukal z Hradce Králové a Michal Vondrka z Chomutova. Přestože v úterý nehrál na ledě Vítkovic a raději léčil virózu, nechyběl ani kapitán olympijského týmu Martin Erat . "Jsem celkem v pohodě," ujistil Erat novináře.

Šestatřicetiletý lídr Brna míří již na čtvrtou olympiádu. Zahrál si v Turíně 2006, Vancouveru 2010 i naposledy v Soči před čtyřmi lety. "Jsem rád, že už je vše za námi a připravujeme se na to, co nás čeká. Těším se na to hrozně moc, až nasajeme přímo v dějišti tu olympijskou atmosféru," řekl Erat.

Očekával však, že každý z hráčů bude mít zpočátku potíže s aklimatizací. "Dva tři dny budeme asi nějak dospávat, ale musíme to zvládnout. Já už na tom i trochu pracoval. Jak jsem poslední dva zápasy nehrál, už jsem se snažil si vše uspořádat tak, abych byl připravený. A jak se poperu s dlouhou cestou? Dám si prášek na spaní a probudím se v Soulu," pousmál se český kapitán, který podle vlastních slov svojí roli nepřeceňuje.

Aklimatizace? Poslední dny jsem raději chodil dřív spát, prozrazuje kapitán týmu Erat
Video se připravuje ...

"Věřím, že tým je dobře připravený. A je v něm dost kluků, kteří mají tým vést. Kabina je natolik zkušená, že to není o tom, jestli tam je nějaký kapitán, nebo ne," zdůraznil Erat.

Velmi podobné plány, jak přečkat desetihodinový let, měl i jeho klubový spoluhráč Němec. "Kouknu asi na jeden film, pak přejdu na prášek na spaní a budu se snažit vyspat, abych byl zítra po příjezdu v pohodě a připravený na trénink. Takže z toho pohledu by bylo fajn skoro celý let prospat."

Na svou první velkou reprezentační akci se nesmírně těší plzeňský tahoun Milan Gulaš. "Moje myšlenky se upínali k olympiádě hned po včerejším utkání. Od té chvíle nemyslím na nic jiného, prozradil lídr kanadského bodování extraligy.

Věří, že herní formu z české nejvyšší soutěže si přenese i na olympijský turnaj. "Samozřejmě beru na vědomí, že olympiáda je o level výš a rozhodování při hře bude daleko rychlejší. Nicméně věřím, že se s tím vypořádáme," řekl Gulaš.

Klíčovou roli podle českého střelce bude hrát zkušenost. Neúčasti hráčů z NHL nijak vážně nelituje. "Kdyby jeli oni, nebyl bych tu já," s úsměvem poznamenal rodák z Českých Budějovic.  

Nechám tam všechno, abych týmu pomohl, slibuje Gulaš
Video se připravuje ...

Časový posun? Vezmeme si prášek, ale pozor, aby z toho nebyl průser, smál se Jandač

Hrozbu komplikací na poslední chvíli ve spojení s úterními extraligovými zápasy mohl definitivně zažehnat Jandač. "Byl jsem trošku v napětí, protože po nominaci zbývalo ještě dost zápasů. Ale včera už jsem ani nebyl moc nervózní. Myslím, že kluci už si trochu dávali pozor. Žádná omluvenka není a já snad poprvé nemusel dělat změny," ulevil si Jandač.

Až do pondělí bude tým v Soulu, kde ho čeká v neděli i generálka proti Finsku. Hned ve čtvrtek mužstvo vyjede k prvnímu tréninku v kompletním složení. "Jen se ubytujeme na hotelu a jdeme jako celý tým na led. Máme jasno co a jak, ale poprvé to kluci uslyší až od nás a rád bych, aby to nebylo tak, že si vše někde přečtou. Máme samozřejmě i určité alternace, kdyby se cokoliv přihodilo," uvedl Jandač.

Pobyt v olympijské vesnici a aklimatizaci na korejském poloostrově nijak zásadně neřeší. "Těším se spíš, až celkově začné olympiáda, budeme trénovat a hrát. Však to znáte. Na bydlení se nijak extra netěším. Bude nás pět na cimře a čtyři z nás chrápou,“ prozradil na trenérský štáb jeho velitel.

Zvyknout si na časový posun nebude podle Jandače velký problém. „Kluci se s tím nějak poperou, když tak si vezmou prášky na spaní. Musíme si však dát bacha, aby z toho nebyl nějaký průser a my byli obvinění z dopingu,“ smál se reprezentační kouč.

Olympijská vesnice? Na pokoji je nás pět, z toho čtyři chrápou, směje se Jandač
Video se připravuje ...

 

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud