4. února 2018 • 18:27

Birner poznal roli náhradníka, těší se do Koreje. Tým má sílu, věří úspěchu

Autor: iSport.cz, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijské mužstvo se začíná pozvolna kompletovat. Po příchodu všech vyvolených borců z KHL se k české hokejové reprezentaci před odletem do dějiště olympijských her připojil útočník Michal Birner. Účastník Světového poháru a dvou mistrovství světa se již nemůže dočkat, až velkolepý turnaj pod pěti kruhy vypukne. „Pořád se tam bude hrát kvalitní hokej. Největšími favority jsou Rusové, ale nejsou neporazitelní. V Koreji musíme ze sebe odevzdat absolutní maximum, burcoval jednatřicetiletý hráč švýcarského Fribourgu.     



V probíhající sezoně si prošel složitým obdobím. V zemi helvétského kříže poznal reprezentant Michal Birner vůbec poprvé, jaké je být postaven mimo sestavu. "Na začátku ledna jsme měli problém s počtem cizinců v týmu. Je nás tam pět, ale hrát můžou jenom čtyři. Bylo to tím, že jsme měli hodně zraněných beků a cizinci, které máme v obraně, museli díru zacelit. Takže to padla na mě," přiznal bývalý hráč Liberce.

Absenci v zápasech však vzal s klidem. Myšlenkami se totiž již upínal na Hry v Pchjončchangu. "Radost jsem z toho samozřejmě neměl, byl jsem z toho špatný, ale snažil jsem se to brát pozitivně. V té době jsem už věděl, že jsem nominovaný na olympiádu, takže jsem měl víc času se dobře fyzicky nachystat,“ řekl Birner. 

BIRNER: Všichni cítíme, že tým sílu má, musíme to jen přenést na led.
Video se připravuje ...

Od nedělního dopoledne je již součástí olympijského týmu a první reprezentační trénink si náramně užil. „Z nominace jsem měl velkou radost. Další radostí bylo také to, že jsme dneska vyhráli bago,“ smál se český olympionik, se kterým měli v neděli dorazit ještě útočníci Roman Červenka a Dominik Kubalík . K výpravě, která v úterý večer vyrazí do Jižní Koreje, se však střelci ze švýcarské nejvyšší ligy připojí až v pondělí.

Turnaj v Pchjongčchangu bere Birner velice prestižně. „Myslím si, že se tam bude hrát pořád kvalitní hokej. Každý z nás ví, že největšími favority budou Rusové, ale nejsou neporazitelní. Na světovém šampionátu v Moskvě jsme zahráli skvělý hokej. Tam se ukázala síla týmu. Všichni ji cítíme. Na olympiádě ji jen musíme přenést na led, dát se dobře dohromady jako tým a odevzdat tam absolutní maximum, protože pro většinu z nás je to první olympiáda a nikdo neví, jestli je i poslední,“ prohlásil hokejista, který za reprezentaci bojoval na dvou posledních mistrovství světa a na Světovém poháru 2016 v Torontu.

   

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud