Zdeněk Janda
15. února 2018 • 07:54

Sestava na Koreu: Vypadl Kundrátek s Kubalíkem, Růžička je připravený

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PCHJONGČCHANGU | Když přišel mezi novináře, ihned spustil. „Chci říct, že nechrápu! A Pepa není tak dobrej. To tam musíte napsat!“ Asistent Jaroslav Špaček po rozbruslení před dnešním zápasem s Koreou (od 13.10 českého času) v žertu nejdříve reagoval na „obvinění“ od hlavního trenéra. Pak prozradil to zásadní: třináctým útočníkem bude připravený Růžička, mimo sestavu budou bek Kundrátek a kanonýr Kubalík.



Po  tréninku se trojice asistentů opět dlouho zdržela na ledě. Aby si zahráli v rámci rozptýlení jednu ze svých tradičních her. Na dálku to vypadalo jako curling.

„Dneska nehraju. Ať dám šanci vyhrát někomu jinýmu,“ smál se cestou z ledu hlavní trenér Josef Jandač . Už předešlý den totiž novinářům vykládal o tom, že právě on je při hrách nejlepší. Proto ta narážka od Špačka , ať se napíše, že není tak dobrý…  „A pokud jde o chrápání, dělám to, jenom když jsem unavený,“ dodal pobaveně.

Pokud jde o zápas s Koreou, v roli třináctého útočníka bude nachystaný třinecký střelec Martin Růžička, který mužstvo doplnil během turnaje místo zraněného Milana Gulaše .

„Cítí se dobře, srovnal se i s časovým posunem. Možná odpoledne na něj sedne trochu únava, ale může se vyspat. Můžeme ho zapojit do přesilovky, kdyby se nám nedařilo,“ odhalil kouč plány. Naopak jenom na tribuně utkání bude sledovat Dominik Kubalík, mimo zůstane i osmý bek Tomáš Kundrátek. Jako sedmý zadák bude Michal Jordán .

Špaček je rád, že tým už jde do akce. Čekání bylo dlouhé… I včerejší zápasy, v nichž Slováci porazili Rusy a Slovinci přetlačili Američany, ukázaly, že ani partie s vyhecovanou Koreou nemusí být nic jednoduchého.

„Je to varování hlavně pro hráče. My je na to připravujeme, ale sami tady vidí, že to není jednoduché. Je třeba hrát naplno hned od začátku a vydržet celý zápas. Bude plná hala, Korejci budou nažhavení, budou to brát tak, že tady chtějí vyhrát medaili,“ upozorňuje Špaček.

Zápas začíná ve 13.10 hodin českého času. V brance se podle očekávání jako jednička představí Pavel Francouz.

Předpokládaná sestava: Francouz – Nakládal, Polášek, Mozík, Kolář, Němec, Vitásek, Jordán – Erat, Kovář, Sekáč Vondrka , Mertl, Červenka – Radil, Koukal, Zohorna Řepík , Horák, Birner –Růžička.

Obsáhlý rozhovor s Jaroslavem Špačkem a Václavem Prospalem čtěte v dnešním vydání deníku Sport!

Zkušený reprezentant Michal Vondrka před odletem do Jižní Koreje
Zkušený reprezentant Michal Vondrka před odletem do Jižní Koreje

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud