Zdeněk Janda
16. února 2018 • 13:59

Těším se! hlásí Kubalík před premiérou. S Eratem si zahraje poprvé

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | První zápas proti domácím Korejcům sledoval z tribuny. Zítra jde na plac. Hokejový útočník Dominik Kubalík se proti Kanadě (od 4.10 hodin) postaví rovnou do první formace. Úkol? Střílet góly! „Doufám, že nám to bude fungovat,“ řekl o očekávané spolupráci s kapitánem Martinem Eratem a centrem Janem Kovářem. Hrajte Fantasy hokej na ZOH zde >>



Dominik Kubalík a Martin Růžička hlásí nástup. Mimo sestavu proti kanadské velmoci bude Michal Vondrka, pozice třináctého útočníka padne na Tomáše Zohornu.

„Jsem rád, že jsem se dostal do sestavy. Ale hlavu si z toho nedělám. Hlavně doufám, že to bude v pohodě a vyhrajeme,“ věří Kubalík před olympijskou premiérou. Národní tým se v úvodní partii střelecky soužil, proto byli dva kanonýři povoláni do akce. „Produktivita nebyla podle našeho přání. Takže proto jsme do toho sáhli. Oba mají výborné ofenzivní přednosti,“ řekl k tomu asistent Jiří Kalous.

A co někdejší plzeňský kanonýr říká na to, že naskočí zrovna proti Kanadě? „Těším se. Vždyť proti komu jinému?“ nedělal z toho žádné drama. „Všichni víme, jak hrají, bude to zápas o soubojích. A to mi moc nevadí.“

Čeká ho ostrý debut. Míří rovnou do elitní formace. „Zahrát si s takovými hráči, to je super. Kovyho (Kováře) znám, s Martinem (Eratem) budu hrát poprvé. Doufám, že nám to bude fungovat a samozřejmě mě to potěšilo,“ povídal 22letý útočník, který momentálně hraje za švýcarský tým Ambri-Piotta. V něm se ve 23 zápasech trefil devětkrát, před svým odchodem stihl 16 gólů ve dvaceti utkáních za Plzeň.

„S Růžou (Martinem Růžičkou) nejsme žádní velcí nahrávači. U nás je to jenom o tom dostat se do šance a proměnit ji. Doufám, že se nám to povede,“ přál si Kubalík.

I teď jeho góly budou potřeba. Spolu s druhým kanonýrem jsou v týmu od toho, aby zvýšili produktivitu.

Předpokládaná sestava: Nakládal, Polášek, Mozík, Kolář, Němec, Vitásek, Jordán – Kubalík, Kovář, Erat – Růžička, Mertl, Červenka – Radil, Koukal, Sekáč – Řepík, Horák, Birner – Zohorna.

8. den na ZOH: český superden, povolávák pro střelce a vlajkonoš hrdina
Video se připravuje ...

Závar před brankou Pavla Francouze, gól však vstřelili Korejci jediný
Závar před brankou Pavla Francouze, gól však vstřelili Korejci jediný

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud