24. února 2018 • 04:49

Sekáč do boje o bronz nezasáhne. V sestavě ho nahradí Zohorna

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté by měli nastoupit v dnešním zápase o třetí místo na olympijských hrách v Pchjongčchangu v mírně pozměněné sestavě. Ve třetím útoku bude místo Jiřího Sekáče hrát Tomáš Zohorna, na post třináctého útočníka se posune Michal Vondrka. Složení obrany by se měnit nemělo, chytat bude opět Pavel Francouz.



Zohorna nahradil na turnaji nevýrazného Sekáče již ve třetí třetině pátečního semifinále proti Rusku, které český tým prohrál 0:3. Útočník Kazaně bude závěrečné utkání svěřenců trenéra Josefa Jandače sledovat jen z tribuny stejně jako obránce Ondřej Vitásek a brankářská trojka Patrik Bartošák. Šanci zapojit se do hry místo Sekáče dostane Vondrka, který doposud nastoupil jen k prvnímu zápasu proti Koreji.

Čeští hokejisté dnes měli v Kangnungu dobrovolný trénink, na ledě se ve výstroji objevili všichni brankáři a deset hráčů, ostatní se připravovali jen v zázemí arény. Odpoledne je čeká krátká příprava na Kanadu, se kterou se na olympiádě potkají už podruhé. V základní skupině Česko vyhrálo 3:2 po samostatných nájezdech.

"Hráli jsme s nimi i v prosinci na Channel One Cupu. Byly to zápasy, kdy rozhodoval jeden gól. Tady nájezdy. Nečeká nás nic jednoduchého, ale v téhle fázi turnaje to ani jednoduché být nemůže. Musíme se připravit, že proti nám bude stát houževnatý soupeř, který taky nebude chtít odjet bez medaile," řekl asistent trenéra Václav Prospal. V Moskvě český tým vyhrál 4:1, dvě branky ale vstřelil při power play soupeře.

Kanada je nečekaný soupeř v boji o bronz, v semifinále totiž senzačně prohrála s Německem 3:4. "Je to svým způsobem překvapivé, zase na druhou stranu, kdyby Němci vedli po dvou třetinách 6:1, tak se nemohl nikdo divit. Hráli opravdu dobře a předvádějí tady velmi dobrý hokej. Alespoň v play off, do finále postoupili zaslouženě," uznal Prospal.

Oba celky se budou muset dnes vypořádat se zklamáním po nenaplněném snu o olympijském zlatu. Prospal si uvědomuje, že na porážku v semifinále rychle zapomenout nejde. "Na druhou stranu dnes je nový den, nový zápas a hlavy se musí nějakým způsobem přehodit. Zlato a stříbro nám uteklo, bronz je pořád ve hře. Musíme se soustředit a připravit tým tak, aby podal koncentrovaný a obětavý výkon. Abychom byli my ti, co vyhrají poslední zápas," podotkl bývalý vynikající útočník.

Prospal si je jistý, že Kanaďané poslední utkání nevypustí. Při absenci hráčů z NHL mají jedinečnou šanci získat olympijskou medaili. Hokejisté působící v evropských soutěžích nebo nižší AHL by totiž jinak neměli šanci dostat se do kádru Kanady pro hry. "Nevěřím tomu, že by zápas vypustili nebo že by nebyli připravení. I když říkají, že jim záleží jen na zlaté, tak do toho půjdou na plné koule a budou chtít vyhrát. Nečekám od nich nic jiného než obrovské nasazení a bojovnost," dodal Prospal.

Utkání začne ve 13:10 SEČ.

Předpokládaná sestava ČR: Francouz - Nakládal, Polášek, Mozík, Kolář, Kundrátek, Jordán, O. Němec - Erat, Jan Kovář, D. Kubalík - M. Růžička, Mertl, Červenka - Radil, Koukal, T. Zohorna - Řepík, Horák, Birner - Vondrka.

15. den na ZOH: „Méďa“ vychytal Čechy, Vonnová pochválila Ester
Video se připravuje ...

Česká střídačka při olympijském semifinále proti Rusku
Česká střídačka při olympijském semifinále proti Rusku

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud