9. února 2018 • 10:36

Útok na medaili z poslední jízdy. Sáblíková pojede trojku proti Rusce

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PCHJONGČCHANGU | Rychlobruslařka Martina Sáblíková bude mít v sobotním závodě na 3000 metrů výhodu posledního výstřelu. Program dvanácti rozjížděk na úvod olympiády uzavře ve dvojici s Ruskou Natalií Voroninovou, letošní bronzovou medailistkou na trojce z ME v jednotlivých disciplínách v Kolomně.



Sáblíková vstoupí do olympiády v sobotu v poledne českého času v závodě na 3000 metrů, v kterém získala na posledních dvou olympiádách zlato ve Vancouveru a stříbro v Soči. Tentokrát ale patří jen do širšího okruhu favoritek, protože má za sebou v sezoně významnou závodní pauzu.

„Los je důležitý, ale já vlastně ani nevím, s kým bych měla jet,“ usmívala se Sáblíková před losem. Ten jí poslal na konec závodního pole a do dvojice jí poslal Rusku Natalii Voroninovou, kterou Sáblíková porazila v posledním závodě Světového poháru před olympiádou v Erfurtu.

Další favoritky jsou naskládány v předchozích jízdách. Obhájkyně zlata ze Soči, Nizozemka Ireene Wüstová, pojede v deváté rozjížďce. Po ní nastoupí Kanaďanka Ivanie Blondinová, vítězka posledního závodu SP v Erfurtu, proti legendární Němce Claudii Pechsteinové.

„Jela jsem s ní, když jsem vyhrála v Erfurtu, takže je to pro mě dobrá dvojice. Je možná dvojnásob tak stará než já, ale já se nesoustředím na ní, jen na sebe,“ uvedla Blondinová.

Před Sáblíkovou na led půjdou Japonka Miho Takagiová a Nizozemka Antoinette de Jongová.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková na tréninku diskutuje se členy týmu v čele s trenérem Petrem Novákem
Rychlobruslařka Martina Sáblíková na tréninku diskutuje se členy týmu v čele s trenérem Petrem Novákem

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud