13. února 2018 • 04:08

U-rampu ovládla sedmnáctiletá Kimová. Za suverénní jízdu vybojovala zlato

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijskou vítězkou v U-rampě se stala sedmnáctiletá americká snowboardistka Chloe Kimová. Čtyřnásobná šampionka zámořských X-Games si prvenství zajistila už první jízdou, ve třetí jízdě na závěr soutěže předvedla další parádní představení a svou známku ještě vylepšila na 98,25 bodu.



Stříbrnou medaili získala Číňanka Liou Ťia-jü, která za svou druhou jízdu obdržela téměř o devět bodů méně než vítězka. Bronz vybojovala další Američanka Arielle Goldová, která ve třetí jízdě odsunula ze stupňů vítězů krajanku Kelly Clarkovou.

Čtyřiatřicetileté Clarkové unikla zhruba o dva body čtvrtá olympijská medaile. V U-rampě triumfovala už v roce 2002 v Salt Lake City, ve Vancouveru a v Soči brala bronz. Až pátá skončila úřadující mistryně světa Cchaj Süe-tchung z Číny.

Kimová, jejíž rodiče pocházejí z Koreje, suverénním vítězstvím ve Phoenix Snow Parku potvrdila svůj výjimečný talent. Mladá závodnice s pověstí zázračného dítěte splňovala výkonnostní podmínky pro účast na olympiádě už před čtyřmi roky, ve 13 letech ale v Soči ještě startovat nemohla. Musela vzít zavděk druhým místem na X-Games v Aspenu, na kterých od té doby posbírala čtyři triumfy.

Snowboardovým soutěžím v Pchjongčchangu zatím vládnou americké barvy. Před Kimovou zvítězili ve slopestylu Redmond Gerard a Jamie Andersonová.

Snowboarding: 
Ženy - U-rampa: 1. Kimová (USA) 98,25, 2. Liou Ťia-jü (Čína) 89,75, 3. Goldová 85,75, 4. Clarková (obě USA) 83,50, 5. Cchaj Süe-tchung (Čína) 76,50, 6. Macumotová (Jap.) 70,00, 7. Castelletová (Šp.) 67,75, 8. Tomitaová (Jap.) 65,25, 9. Thovexová 63,00, 10. Rodriguezová (obě Fr.) 50,50.

Snowboardistkám v U-rampě jasně vládla mladá Američanka Kimová
Snowboardistkám v U-rampě jasně vládla mladá Američanka Kimová

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud