26. září 2017 • 19:30

Seznamte se, bílý tygr Soohorang. Tohle je maskot olympiády v Pchjongčchangu

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bílý tygr Soohorang. To je maskot ZOH 2018 v Pchjongčchangu, který bude dělat radost fanouškům zimních olympijských her v Koreji. Motiv tygra je úzce spjat s korejskou mytologií a kulturou. Zimní paralympiádu pak bude provázet další zvíře - medvěd jménem Bandabi.



Maskotem olympijských her bude bílý tygr Soohorang. Toho organizátoři vybrali zejména proto, že je díky jedné korejské lidové pohádce známý jako symbol důvěry, ochrany a síly. V Koreji je navíc tygr považován za posvátné zvíře, samotný Korejský poloostrov je pak přirovnáván k tygřímu tělo.

Tygr Soohorang dostal své jméno podle korejského slova „sooho“, což znamená ochrana, „rang“ je pak ze slovíčka „horangi“, které znamená tygr.

Samotný tygr nebude maskotem poprvé. V roce 1998 byl maskotem olympijských her v Soulu tygr Hodori, jehož jméno bylo rovněž odvozeno od korejského slova pro tygra. Bylo navíc vybráno z více než dvou tisíc zaslaných jmen.

ZOH 2018 Korea: vstupenky, letenky, ubytování, víza. Kompletní informace pro fanoušky najdete ZDE »

Maskoty na ZOH v Pchjongčchangu bude tygr a medvěd
Maskoty na ZOH v Pchjongčchangu bude tygr a medvěd

Medvěd jménem Bandabi bude maskotem paralympijských her. Organizátoři zvolili medvěda, jelikož symbolizuje silnou vůli a odvahu, což považují za přednost všech paralympioniků. Jeho jméno je složené se slova „bandal“, tedy půlměsíc, který je rovněž na maskotovi zobrazen, a ze slovo „bi“ znamená oslavu hry.

Že organizátoři zvolili dobře, se ukázalo téměř okamžitě poté, co oba maskoty zveřejnili. Rázem se totiž stali hitem nejen v pořádající zemi. Fanoušci hojně nakupují maskoty v podobě plyšových hraček, propisek, přívěšků na klíče, triček, batohů a dalších upomínkových předmětů.

S maskoty se už vyfotil kromě jiných například i ruský prezident Vladimir Putin nebo bývalý slavný jihokorejský fotbalista Park Ji-Sung.

Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu se budou konat od 9. do 25. února 2018.

ZOH 2018 Korea: Vše o zimních olympijských v Pchjongčchangu najdete na iSport.cz ZDE »

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud