6. února 2018 • 04:58

Na 32 ruských atletů se odvolalo proti vyloučení z OH v Koreji

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třicet dva ruských atletů, včetně šestinásobného zlatého medailisty Vikora Ana, tří bývalých hráčů NHL a biatlonisty Antona Šipulina, se odvolalo proti svému vyloučení z účasti na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu. Dnes to uvedl Arbitrážní soud pro sport (CAS). Ten případ v Pchjongčchangu pravděpodobně projedná ve středu, uvedla agentura Reuters.



Rychlobruslař na krátké dráze a šestinásobný olympijský vítěz An, Šipulin i Usťugov měli patřit k ruským medailovým nadějím. Mezinárodní olympijský výbor (MOV) jim však start v Pchjongčchangu nepovolil v souvislosti s dopingovým skandálem jejich země na domácích hrách před čtyřmi lety v Soči.

Dalšími z 32 Rusů, kteří se k CAS odvolali, jsou například hokejisté Anton Bělov, Sergej Plotnikov a Valerij Ničuškin. Podle agentury AP někteří z nich nedaleko dějiště her trénují, aby v případě, že u arbitráže uspějí, byli aklimatizováni a jsou připraveni na poslední chvíli na olympiádu dorazit.

U Arbitrážního soudu pro sport už v minulých dnech v jiném případu uspěli někteří Rusové. Osmadvaceti olympionikům CAS sankce kompletně zrušil a vrátil je do výsledkových listin ZOH v Soči. Dalším jedenácti zmírnil doživotní zákaz startů na olympiádách jen pro Pchjongčchang, jejich diskvalifikaci z minulých her ponechal.

Žádný ze sportovců se zrušeným trestem následně neuspěl s žádostí o dodatečnou nominaci. MOV už dříve pozval do Koreje pouze 168 vybraných ruských reprezentantů, kteří budou startovat pod oficiálním označením "olympijský sportovec z Ruska".

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud