17. února 2018 • 22:15

Smutek zlaté šampionky Ledecké. Musí vynechat sjezd kvůli kolizi programu

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Triumf na lyžích a zpět na „své“ prkno. Ester Ledecká si ještě nevydechla po zlatém super-G a už chce zase zpět na sjezdovku. Sobotou pro STR skončila lyžařská část a pro zbytek olympijských her obuje tvrdý snowboard, na kterém ji čeká ve čtvrtek kvalifikace paralelního obřího slalomu. To ovšem také znamená, že k svému smutku vynechá středeční sjezd.



„Nepůjde do toho, za téhle situace to nemá zapotřebí. Měla by šance, ale ve snowboardu má větší. Proč to teďka hrotit,“ pravil její lyžařský kouč Tomáš Bank.

Sama Ledecká by nejraději odjezdila všechno, co umí. „Když jsem viděla ten kopec, tak jsem si říkala: To je taková škoda,“ neskrývala rozčarování z programu alpských disciplín, který „obojživelnici“ zamezil startovat i v královské disciplíně.

Sjezd se jede ve středu, ve čtvrtek už ji přitom čeká kvalifikace paralelního obřího slalomu na snowboardu a v sobotu finále. Při Světových pohárech bývá přitom zvykem, že se kvalifikace i finále jede v jeden den.

9. den na ZOH: Ledecké slalom snů, nájezdový hrdina Francouz a medailový hattrick Kuzminové
Video se připravuje ...

Nyní Ester dostane nařízený klid a prohodí si výbavu. Z lyžařských přeskáčů do těch snowboardových. „Dneska a zítra si odpočine. Pak si nazuje snowboardové boty a jdeme na to. Máme tři dny dobrého tréninku na paralelní obří slalom,“ pravil snowboardový trenér Justin Reiter, který přebere vedení od Tomáše Banka po zbytek her.

Na svou silnější disciplínu se již Ledecká těší. To dala najevo i všem přítomným na tiskové konferenci po zlatu v Super-G. „Vlastně, radši bych teď šla na snowboard. Nechci na vás být hrubá, všichni jste skvělí, ale už jsem měla za sebou mít tři jízdy. Vážně jsem nečekala, že tu budu sedět s vámi.“



Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud