Ivo Pospíšil
28. ledna 2014 • 20:11

Zimní ráj za 80 milionů. Na Letné roste Olympijský park k Soči

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě hokejová hřiště, běžecká trať s laserovou střelnicí pro biatlon, curlingová dráha, snowpark a možná i malý skokanský můstek. I to se chystá pro fanoušky během olympijských her na Letenské pláni, kde v těchto dnech vyrůstá Olympijský park. „Očekáváme denně tak šest tisíc návštěvníků,“ uvedla mluvčí Zuzana Kalátová. V provozu bude od 6. 2. do 23. 2 a denní vstup přijde na 50 korun.



Zimní ráj. Místo, kde se fanoušci budou moci užívat olympijské hry v Soči jako nikdy. Sledovat je na řadě celoplošných obrazovek, v případě českých úspěchů slyšet rozhovory se sportovci a také aktivně sportovat.

To má být Olympijský park na ploše 6500 čtverečných metrů, který se nyní staví na pražské Letné. Až se 6. 2. otevře, měl by mít maximální kapacitu deset tisíc lidí. „To je takový náš limit stanovený na den. Uvidíme, jaké to bude v reálu. Reálný odhad je tak pět až šest tisíc návštěvníků denně,“ uvedla mluvčí Olympijského parku Zuzana Kalátová.

Na provozu se bude podílet kolem tři sta dobrovolníků, denní vstupenky přijdou na padesát korun, přičemž děti do patnácti let a obyvatelé Prahy 7 budou mít vstup zdarma. Navíc nezůstane jen u sportování a sledování přenosů. Do parku by měli přicházet i další slavné sportovní hvězdy.

O fanoušky bude v Olympijském parku výborně postaráno
Video se připravuje ...

 
„Ta jména bych si zatím nechala pro sebe, jsme ve fázi oslovování a domlouvání se. Budou to sportovci z řad nedávno aktivních nebo aktivních současných, kteří nemohli z nějakého důvodu do Soči odletět. Zmínila bych třeba snowboardistu Michala Novotného, který má za sebou závažnou operaci kolene,“ prozradila Kalátová.

Dalšími návštěvníky by mohli být i hokejisté Sparty a Lva Praha.
V areálu budou taktéž desítky malých obrazovek a dvě velké velkoplošné obrazovky. Nechybět nebudou ani doprovodné koncerty a otevírací doba bude vždy od 9.00 – 22.00.

Celý projekt, který je prvním projektem dlouhodobé kampaně Českého olympijského výboru (ČOV) s názvem Česko sportuje, by neměl přesáhnout částku 80 milionu korun.

„Je financován z dlouhodobého marketingového programu, který patří pod Český olympijský výbor, tak i ze soukromého sektoru. Podporu tohoto parku pak schválila i vláda. O konečné částce se zatím nedá mluvit, bude záležet i na podmínkách počasí, ale rozhodně nepřekročí 80 milionů,“ uzavřela Kalátová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud