9. února 2014 • 11:26

Pančochová přišla o medaili. Po 1. kole vedla, pak přišel tvrdý PÁD!

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardistka Šárka Pančochová obsadila při olympijské premiéře slopestylu páté místo. Česká medailová naděje sice po první finálové jízdě soutěž vedla, ale ve druhé měla těžký pád a předstihla ji čtveřice soupeřek. Šampionkou v Extreme Parku v Krasné Poljaně se stala největší favoritka Jamie Andersonová z USA. Závod jsme sledovali ONLINE na iSport.cz.



Čtyřnásobná vítězka X-Games Andersonová dostala za druhou jízdu 95,25 bodu. Stříbro vybojovala Finka Enni Rukajärviová a bronz pro Británii získala Jenny Jonesová. Před Pančochovou se dostala i Kanaďanka Sina Candrianová. Za bronzem nakonec česká reprezentantka zaostala o bod.

Pančochová nepostoupila z čtvrteční kvalifikace přímo do finále, ale skvělou jízdou vyhrála ranní semifinále se známkou přes devadesát bodů. Na to navázala i v prvním kole finále. Jela čistě, skákala vysoko s držením prkna a ziskem 86,26 bodu vedla.

Rozhodčí začali dávat ve druhém kole vyšší známky a Pančochovou před její jízdou předstihly Jonesová (87,25) a Candrianová (87,00). Proto se Pančochová snažila zlepšit, ale na prvním skoku trik přetočila a spadla.

VIDEO: Tvrdý pád Šárky Pančochové

 

"Bouchla jsem se do hlavy, ale žiju, takže dobrý," řekla bezprostředně po jízdě, po níž v cílovém prostoru ukazovala rozbitou helmu. Při odvážném prvním skoku "540 frontside" letěla moc daleko a vysoko, nezvládla doskok a tvrdě upadla na záda. "Bohužel jsem to přetočila. Je to škoda, měla jsem ještě vymyšlenou lepší jízdu, ale bohužel, co se dá dělat," uvedla a hned poté skončila v péči lékařů.

Čekala ještě, zda na stupních vítězů vydrží, ale hned další snowboardistka, Finka Rukajärviová, rozhodla o tom, že česká naděje cenný kov nezíská. Na konečné páté místo ji pak odsunula vítěznou jízdou Andersonová.

V Soči by měla Pančochová startovat ještě v U-rampě, závod je na programu 12. února. O jejím startu se rozhodne na základě vyšetření po dnešním pádu.

Jaká vyšetření čekají Pančochovou?

Vyšetření hlavy a krku magnetickou rezonancí čeká Šárku Pančochovou po těžkém pádu ve finále slopestylu na olympijských hrách. Předtím ale ještě musí snowboardistka absolvovat dopingovou zkoušku, na kterou byla po závodu vylosována. O reprezentantku se okamžitě postaral lékař české výpravy Vladislav Hospodár, který jí zakázal dnešní trénink v U-rampě a hodlá pravidelně monitorovat její stav. "Jak dostala tu první ránu, myslím, že byla trochu vypnutá, ale naštěstí se rychle probrala," všiml si Hospodár. "Nyní už dezorientovaná není, vypadá to dobře," řekl. Nevyloučil, že by mohla nastoupit do závodu v U-rampě, nic ale nechce podcenit. 

První kolo odjela Pančochová velice dobře, pak tvrdě upadla.
První kolo odjela Pančochová velice dobře, pak tvrdě upadla.

Snowboarding:

Ženy - slopestyle:

1. Andersonová (USA) 95,25,
2. Rukajärviová (Fin.) 92,50,
3. Jonesová (Brit.) 87,25,
4. Candrianová (Švýc.) 87,00,
5. Pančochová (ČR) 86,25,
6. Shorrová (USA) 75,00,
7. Brightová (USA) 66,25,
8. Derungsová 58,50,
9. Könzová (Švýc.) 54,50,
10. Gasserová (Rak.) 51,75.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud