Martin Hašek
10. února 2014 • 13:40

Strachová ve slalomu letěla, ztráta ve sjezdu byla ale příliš velká

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SOČI | Mezi dvěma olympiádami se Šárka Strachová rozkmotřila s otcem, vdala se a zotavila se z vážné nemoci. V superkombinaci v horském středisku Roza Chutor ale skončila podobně jako před čtyřmi lety ve Vancouveru. Na sedmé místo navázala devátou příčkou a předvedla suverénně nejrychlejší slalom.



Uctivých devětapadesát setin sekundy scházelo Rakušance Michaele Kirchgasserové na Šárku Strachovou jako druhé nejúspěšnější slalomářce olympijské superkombinace.

„Jízda ve slalomu mě potěšila. Nahoře jsem chybovala. Dole to celkem šlo. Uvidím na videu. Byl to nejlepší čas tady, ale musíme se dívat, kolik tady bylo slalomářek. Ale ten výkon třeba na Michi Kirchgasser nebyl špatný,“ říká Strachová .

Kvůli velké ztrátě ze sjezdu ale reprezentantka skončila celkově devátá. V první části závodu totiž zaostala za nejlepší závodnicí o téměř čtyři sekundy. Deváté místo jí ale po turbulencích posledních let přesto potěšilo.

„Je to krásné. Samozřejmě to není zapomenuté. Je to velká součást mé kariéry. Je úžasné, že tady můžu být, a že můžu být devátá, řekla Strachová . „Když se na to podívám ze sportovní strany, samozřejmě chcete bojovat o medaile. Ale v té kombinaci tam bych musela být ve sjezdu úplně někde jinde, abych mohla bojovat o medaile. Chtělo by to ztrátu kolem dva a půl vteřiny.“

Další reprezentantka Klára Křížová naopak dobře zvládla sjezd, v kterém skončila osmnáctá, ve slalomu si nakonec pohoršila jen o jedno místo, přestože se na trati trápila a na vítěznou Němku Marii  Höfl-Rieschovou ztratila skoro osm sekund.

„To byl boj o holý život, asi tak bych to popsala,“ smála se Křížová. „Umístění je pěkné, ale na ztrátu se radši dívat nebudu. Byl to opravdu těžký slalom. Celkově ta kombinace byla extrémní. Dnes jsou na pódiu lidi, kteří umí všechny disciplíny. Holky, co  jezdí slalom, nebo sjezd, to měly těžké.“

Strachová měla po superkombinaci původně v plánu ze Soči zmizet a na slalom-speciál, který ji čeká, na závěr olympiády, se připravovat v Alpách. Teď však mění plány.

„Chceme tady zůstat. Tréninkové podmínky tady jsou dobré, v Rakousku není dobrá předpověď, má sněžit. Takže jsme zvažovali, že tady zůstaneme. A když tu zůstaneme, pojedu i obří slalom,“ říká Strachová .

Křížová se zase těší na sjezd, přestože jsou pořadatelé kritizování, že jsou sjezdařské tratě až příliš náročné.

„Já si právě naopak myslím, že trať je sice opravdu těžká, ale že je bezpečná,“ líčí Křížová. „Jsou tam opravdu místa, kde je to extrémní, ale nejsou tam pasáže, kde bych si řekla: Tady se teda bojím. To ne.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud