11. února 2014 • 18:52

Závodnice slavila pád soupeřky. Ostuda, zlobí se fanoušci

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Historicky první britskou olympijskou medaili z disciplíny na sněhu, kterou ve slopestylu v neděli získala snowboardistka Jenny Jonesová, trochu zastínila televizní kontroverze. Komentátoři BBC spolu s další britskou závodnicí Aimee Fullerovou, která do finále neprošla, fandili Jonesové tak intenzivně, až si vysloužili obří kritiku diváků. Mimo jiné i proto, jak nepokrytě se radovali z pádu rakouské soupeřky Anny Gasserové, který přihrál cenný kov právě na Ostrovy.



"Hanba, medaili Jonesové přebili nedospělí idioti," napsal jeden z naštvaných fanoušků na názorové stránky BBC. Celkem britská televize dostala na komentátory 303 stížností od lidí, kteří prý znechuceně vypínali zvuk.

Terčem kritiky se staly i vtípky se sexuálním podtextem, které si komentátoři Ed Leigh a Tom Warwood spolu s Fullerovou vyměňovali. Když v poslední jízdě spadla Rakušanka Gasserová a bylo jasné, že Jonesová opravdu získá medaili, její kamarádka v komentátorské kabině brečela radostí a křičela, jestli si může zaskákat na židli.

Jásání bylo v tu chvíli tak hlasité, že se sama Fullerová podle deníku Daily Mail zarazila. "Můžeme tohle vůbec dělat?" ptala se svých profesionálních kolegů, kteří ovšem v té chvíli křepčili s ní. "Asi ne, že?" dodala Fullerová.

Přesně to si myslela drtivá většina fanoušků, mluvčí BBC vzkázal, že to trojice s emotivností opravdu přehnala a všichni komentátoři dostanou pokyny, jak se v takových chvílích chovat.

"Trochu se nám to vymklo z rukou a můžu čestně prohlásit, že to bylo jako na emocemi nabité bláznivé horské dráze," nechala se slyšet Fullerová.

VIDEO | Poslechněte si komentář k bronzové jízdě Jenny Jonesové, v závěru přijde poznámka o pulsu až ve sřevech, načež kolega Warwood odpovídá: "To není tvůj puls, Ede." I takové poznámky naštvaly některé diváky

"Jsem tak ráda, že jsme to mohli sdílet spolu s diváky. Kluci z BBC mají k Jenny hodně blízko, stejně jako já, a snowboarding je jako jedna velká rodina, proto to pro nás znamenalo tolik," omlouvala se snowboardistka, která sama skončila v semifinále.

"Všichni jsme brečeli – nebylo to v žádném případě nijak hrané. Nemůžu ani uvěřit, jak jsme mohli takhle zešílet a nechat emoce zajít tak daleko," dodala Fullerová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud