12. února 2014 • 19:51

Premiéra v Soči. Jak se předvedli ti, u kterých se fanoušci báli?

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po oznámení nominovaných jmen na olympiádu v Soči trenérem Aloisem Hadamczikem zemi zahltilo v diskuzích hokejových fanoušků spoustu rad, jak by to sestavili lépe. Největším tématem byl zejména veterán Petr Nedvěd a trenérův zeť Michal Barinka. Jak si oba vedli v prvním zápase na olympijských hrách?



MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 2. • 18:00
Česká republika
Česká republika
2:4
ONLINE
12. února
18:00
Švédsko
Švédsko
Góly

Domácí: 28:12. Židlický, 30:01. Jágr

Hosté: 10:07. Karlsson, 13:17. Berglund, 20:51. Zetterberg, 24:07. Karlsson

Sestavy

Domácí: Kovář (21. Salák) – Židlický, Z. Michálek, Kaberle, Rozsíval, Barinka, Krajíček, Šmíd – Jágr, Plekanec (C), Červenka – Voráček, Krejčí, Palát – Nedvěd, Eliáš, Erat– Frolík, Novotný, M. Michálek – Hemský. Trenér: Alois Hadamczik

Hosté: Lundqvist – Jonathan Ericsson, N. Kronwall, Hjalmarsson, Oduya, E. Karlsson, Ekman-Larsson, Tallinder – Landeskog, Zetterberg (C), Steen – D. Sedin, Bäckström, L. Eriksson – Nyquist, Berglund, Alfredsson – Hagelin, Krüger, Jimmie Ericsson – Silfverberg. Trenér: Par Marts

Rozhodčí

K. Olenin (RUS), K. Sutherland (CAN) – I. Dedioulia (BLR), G. Devorski (CAN)

Stadion

Aréna Bolšoj, Soči

Návštěva

11 419 diváků

Na úvod olympijských her v Soči čekal českou reprezentaci opravdu těžký soupeř. A Švédové trestali jakékoliv chyby. Po dvaatřiceti minutách hry byl stav utkání 4:0 pro Švédsko, po třetí obdržené brance musel dokonce i Jakub Kovář opustit klec a přenechat ji Alexandru Salákovi.

Byla to však spíše nedisciplinovanost a fauly, než chyby brankářů, které mohly za nelichotivé skóre. Hned první gól padl při signalizovaném trestu, ten druhý sedmnáct vteřin po návratu Barinky na led, čtvrtý zas devět vteřin před koncem Židlického trestu. Vyloučit se nechal i veterán Nedvěd, dokonce hned dvakrát.

Dvaačtyřicetiletý Nedvěd však dokázal vyvrátit tvrzení, že ve svém věku nebude stíhat mnohem mladším soupeřům. Dokázal být nebezpečný v útoku a vzápětí pomoci obraně. Zahrozil už v šesté minutě, jeho střelu ale brankář Švédů Lundqvist v klidu vykryl. V desáté minutě vypálil na švédskou bránu znovu, ale jeho dělovka minula klec. Do konce utkání se do další vážnější situace nedostal.

Barinka na tom byl o trochu hůř. Po jeho vyloučení se hokejisté soupeře usadili v pásmu. Sice skórovali až po jeho návratu, herní pohodě české reprezentace to však nepřidalo ani v nejmenším. Dokázal ovšem své pochybení napravit. V útočném pásmu několikrát zahrozil a v boji o kotouč u mantinelu ukázal svou tvrdost. Puk rozhodně neodevzdával zadarmo. 

Co si myslíte vy o výkonu českých hokejistů proti Švédsku. Vyberte tři nejlepší české hráče utkání.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud