13. února 2014 • 10:25

Nejrychlejší Bank bavil novináře: Šumperk? To není blízko ničeho

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kliďas a pohodář se svérázným smyslem pro humor. Český lyžař Ondřej Bank si po závěrečném tréninku na superkombinační sjezd užíval zvýšený zájem novinářů - porazil totiž i ty největší hvězdy jako Bode Miller nebo Ivica Kostelic.



Pokud by se Bankovi podařilo zajet podobně i ve čtvrtečním závodě, mohl by dosáhnout třeba i na vysněnou medaili. "Ale raději na to moc nemyslím. Byl jsem blíž ve Vancouveru, tady je nás na medaili hrozně moc. Myslím, že jsem na ni schopen dosáhnout, musí ale všechno vyjít," cituje ČTK českého sjezdaře.

"Musím sjezd zajet výborně, protože mi sedí, ve slalomu to zatím ideální není," přiznal Bank . Taktika se tudíž bude odvíjet po polovině závodu.

"Pokud tam bude šance na medaili, tak to budeme vyhodnocovat. Je varianta jet na 90 procent, abych nevypadl, ale třeba bude potřeba jet na riziko brutálně rychle," přemýšlel.

Bank byl v dobré náladě a pobavil i novináře. Když se ho žurnalista z agentury AP ptal, odkud pochází, vypálil svůj rodný Šumperk. Na doplňující novinářův dotaz blízko čeho Šumperk leží, pak podle tweetu Jana Kaliby z Radiožurnálu, odvětil: "Popravdě - blízko ničeho."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud