13. února 2014 • 15:26

Chyběli Hanzal i nevyužitý Michálek. Musíme být důrazní, řekl Šlégr

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

STATISTIKY ZÁPASU | Odrazit se od vydařeného herního projevu z druhé poloviny utkání, to je způsob, jak uspět. Přesně na tomto se po zápase se Švédskem shodl jak útočník Jaromír Jágr, tak obránce Jiří Šlégr, který postřehy z olympijského klání sděloval v redakci deníku Sport. Dále je nutné zvýšit důraz a k tomu musí pomoci nevyužití metrákoví siláci Milan Michálek a Martin Hanzal.



nejvíc střel 
Jakub Voráček 4
Michael Frolík 4
Erik Karlsson 4
Alexander Steen 3
Roman Červenka 3
Jaromír Jágr 3
nejvíce času na ledě 
Marek Židlický 26:56
Tomáš Plekanec 22:04
Tomáš Kaberle 21:13
David Krejčí 19:36
Alexander Steen 19:27
nejlepší v +/- 
Alexander Steen 2
Henrik Zetterberg 2
Gabriel Landeskog 2
O. Ekman-Larsson 2
Erik Karlsson 2
Zbyněk Michálek 2
Marek Židlický 2
nejhorší v +/- 
Tomáš Kaberle -2
Michal Rozsíval -2
Jiří Novotný -2
nejvíce vyhraných vhazování 
Tomáš Plekanec 9
David Krejčí 9
Henrik Zetterberg 7
Nicklas Bäckström 6
Markus Krüger 5
nejvíce prohraných vhazování 
Tomáš Plekanec 11
Henrik Zetterberg 9
Nicklas Bäckström 7
Patrik Eliáš 6

Co nejvíce zaujme při pohledu do statistik včerejšího duelu mezi týmy České republiky a Švédska? Pravděpodobně časová vytíženost. Nejvíce prostoru ze všech hokejistů dostal obránce Marek Židlický , který odehrál 26 minut a 56 vteřin. To nejčastěji nasazovaný hráč opačného mužstva, útočník Alex Steen, odehrál přesně o 7 minut a 29 vteřin méně!

Česká trojice ve složení Milan Michálek - Jiří Novotný - Michael Frolík hrála do rozpadu čtvrtého útoku a přeřazení posledního jmenovaného do jiné formace spíše sporadicky. Trenér Alois Hadamczik se pravděpodobně snažil sázet na tři zahřáté formace, během krátkodobého turnaje bude ale třeba spíše rozložit síly.

Stokilový Milan Michálek odehrál v prvních dvou třetinách jen něco málo přes pět minut a ve třetí třetině naskočil jen na 44 vteřin. Druhý nejtěžší muž šampionátu Martin Hanzal do duelu nebyl nominovaný vůbec. Elitní brankář Henrik Lundqvist si tak mohl v klidu odvádět svou práci.

Dokud se nezačali hráči v bílých dresech tlačit do severského brankoviště, nebyla šance se skóre pohnout. "Ale kluci pochopili dost pozdě, že musí chodit do brankoviště, aby mohli být úspěšní," vysvětloval Jiří Šlégr , který sám moc dobře ví, jak těžce se v předbrnakovém prostoru pracuje se silnými hráči.

Švédská šikovnost zaskočila český tým během první poloviny zápasu, a to se pro příště už nesmí stát. "Musíme se ponaučit a být tím týmem, který bude diktovat tempo hry," vytyčil jasný cíl pro páteční utkání autor jedné gólové nahrávky Patrik Eliáš .

Šlégr s Ujčíkem ocenili Jágrův výkon: Mladí viděli, že šlapal i dozadu
Video se připravuje ...

Do pr... To byla pecka! Tak Ujčík se Šlégrem prožívali góly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud