13. února 2014 • 19:35

Z Čechů si utahují. Hadamczik je zralý na odvolání, píší v Kanadě

Autor: mir, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po výživné lekci od švédských hokejistů se české národní mužstvo v Soči chystá na páteční reparát s Lotyšskem (v 9:00 SEČ). V rámci přípravy se hráči snaží vyhnat z hlavy hříchy a omyly ze středeční premiéry a myslet jen na nejbližší budoucnost. To někteří experti v zámoří si nemohou pomoci a k českému vystoupení proti Tre kronor se ještě vrací.



Výjimkou nejsou ani v hokejovém světě známí a uznávaní odborníci z televize ESPN Scott Burnside a Pierre LeBrun, komentátoři či reportéři z NHL, kteří podávají zpravodajství přímo z dějiště Her.

Pierre LeBrunFoto Archiv Sport

Oběma Kanaďanům nedává spát složení české reprezentace, v jakém se dopravila do Soči a rovněž nerozumí tomu, v jaké sestavě se vydala na zteč proti ověnčenými hvězdami nadupanému Švédsku.

Takhle se ve svém blogu zamýšleli nad středečním duelem, který Seveřané po famózním prvním „poločase“ ovládli 4:2.

„Příběhem večera jsou pro mě pokračující výstřednosti u českého výběru. Po opomenutí Radima Vrbaty a Jiřího Hudlera se kouč Alois Hadamczik rozhodl nenasadit Ondřeje Pavelce . Ba co víc, nenechal ho ani obléct do dresu. Co to má znamenat?“ diví se Scott Burnside.

A Pierre LeBrun celkem drsně reaguje: „Byl už někdy odvolán kouč během olympiády? Protože Hadamczik by byl jasným kandidátem. Je naprosto směšné, že Hudlera s Vrbatou nemá v týmu, nemluvě o Romanu Polákovi. A Pavelec na tribuně mezi diváky? Dobrá práce… Jakub Kovář byl stažen po třetím gólu, přičemž se nezdálo, že by na tuto úroveň stačil. Rozhodnutí v českém týmu nejsou nic menšího než naprostá záhada.“

Scott BurnsideFoto Archiv Sport

LeBrun šel ve svém štiplavém komentáři ještě dál a na základě svých zákulisních informací ze zámoří na téma Pavelec dodal: „Prý je to odplata za to, že před dvěma roky Pavelec odmítl účast na mistrovství světa. Bože…“

Připomeňme, že tehdy šlo o šampionát ve Švédsku a Finsku, kde Hadamczik ův výběr s Kovářem a Jakubem Štěpánkem v sestavě vydoloval cenný bronz, když na cestě k němu porazil oba domácí soubory. Pavelec se tehdy kouči omluvil s odůvodněním, že si jeho účast nepřeje vedení klubu Winnipeg Jets.

Zkušený český gólman se v pátek proti Lotyšsku představí v brance, jako náhradník bude připravený Alexander Salák .

Ondřej Pavelec strávil zápas se Švédskem jen na tribuně
Ondřej Pavelec strávil zápas se Švédskem jen na tribuně

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud