Květoslav Šimek
15. února 2014 • 04:00

Pozor na Kopitara! Vůjtek po debaklu s Američany překopal sestavu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Napravit debakl s Američany a uhlídat Anže Kopitara – hvězdu zámořské NHL. Hokejisté Slovenska sice ještě nikdy v historii se Slovinskem neprohráli, ale trenér Vladimír Vůjtek nabádá před dnešním zápasem (9 hodin) k ostražitosti. Slovinci v zahajovacím duelu podlehli Rusku až po boji 2:5.



MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 2. • 09:00
Slovensko
Slovensko
1:3
ONLINE
15. února
09:00
Slovinsko
Slovinsko
Góly

Domácí: 59:42. Jurčo

Hosté: 43:23. Tičar, 49:00. Razingar, 49:22. Kopitar

Sestavy

Domácí: Halák (Budaj) – Starosta, Chára (C), Baranka, Meszároš, Sekera, Marinčin, Jurčina, Ölvecký – Marián Hossa (A), Handzuš (A), Záborský – Tatar, Kopecký, Jurčo – Bartovič, Surový, Pánik – Radivojevič, Marcel Hossa, Miklík.Hlavní trenér: Vladimír Vůjtek.

Hosté: Kristan (Gracnar) – Kranjc, Kovačevič, Robar, Gregorc, Podlipnik, Pavlin, Pretnar, Tavzelj – Muršak, Kopitar (A), David Rodman – Jeglič, Tičar, Sabolič – Urbas, Marcel Rodman (A), Razingar (C) – Goličič, Musič, Pance.Hlavní trenér: Matjaž Kopitar.

Rozhodčí

Konstantin Olenin (RUS), Tim Peel (USA) – Derek Amell (CAN), Ivan Dědulja (BLR). <br>Videorozhodčí: Alexander Sergejev (RUS), Alexej Vasiljev (RUS)

Stadion

Ledový palác Bolšoj

Návštěva

7 438 diváků

Po americkém výprasku 1:7 trenér Vůjtek překopal slovenskou sestavu. Do hry naskočí útočníci Tomáš Záborský a Peter Ölvecký, na tribunu míří obránce René Vydarený z hradeckého Mountfieldu. Mimo hru už je zraněný centr Tomáš Marcinko, do sestavy se nevešli obránce Milan Jurčina a útočník Michel Miklík.

„Musíme se trochu podívat na sestavu, chlapci vědí, že je šance první výsledek napravit,“ říkal Vůjtek slovenským novinářům. „Prohra s Američany byla krutá, ale tím nic nekončí. Turnaj teprve začíná a rozhodující bude až čtvrtý zápas. Ale pozor, Slovinci proti Rusku ukázali, že jsou silný soupeř. Velmi dlouho drželi stav 2:3 a prohráli až na konci.“

Největší hvězdou slovinského výběru je útočník Anže Kopitar. Před dvěma lety dotáhnul Los Angeles svými góly ke Stanley Cupu, patří k nejlepším střelcům NHL. „Věřím, že náš útok s Muršakem a Rodmanem bude hrát lépe, než proti Rusku,“ říkal po prvním duelu Kopitar. „Jegličova formace dala Rusku dva góly, teď je řada na nás.“

Z Los Angeles Kings se Kopitar dobře zná s Michalem Handzušem. A proti sobě se postaví i další dobří známí – slovinský útočník Jan Muršak hrál v Grand Rapids (AHL) s Tomášem Tatarem a Tomášem Jurčem. Společně také vybojovali Calder Cup.

„Nic mu nedaruji,“ usmíval se Tomáš Tatar. „Ale pozor na něj, Janko je spolu s Anžem velký hráč. Jsou to hvězdy, musíme si je dobře pohlídat.“

Hodně zajímavý bude dnešní duel i pro slovinského brankáře Roberta Kristana, který chytá ve slovenské extralize za Nitru. „Bude to pro něj výjimečný zápas,“ přikývnul slovinský trenér Matjaž Kopitar.

„Robert žije a chytá na Slovensku, takže bude mít jistě velkou motivaci zachytat velmi dobře. Navíc doufám, že vysoká prohra s Američany na Slovácích zanechá stopy a nebudou proti nám stoprocentně připravení.“

SLOVENSKO vs. SLOVINSKO

3:1 (2011, MS Bratislava)

4:3 po nájezdech (2008, MS Halifax)

5:1 (2008, MS Halifax)

3:1 (2008, Skalica)

3:2 (2003, Prievidza)

4:1 (2003, Prievidza)

5:2 (2001, Tatra Cup Piešťany)

9:0 (1994, MS kategorie C Spišská Nová Ves)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud