17. února 2014 • 14:58

Americký nájezdník T. J. Oshie: Naši hrdinové nosí maskáče

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Omámil hokejový svět. Přesto se zříkal oslovení hrdina. Americký hokejista T.J. Oshie předvedl v nádherné bitvě s Ruskem (3:2sn) skvělou show. Jel šest nájezdů, čtyři proměnil a urval pro své barvy triumf. Vítězství pak věnoval svým krajanům v armádě.



Fanoušci USA měli v sobotu naprosto jasno – T.J. Oshie je národní hrdina. Zámořští novináři se následně optali samotného sedmadvacetiletého útočníka, jak se v takové roli cítí. Nájezdový král se rychle ohradil.

„Naši hrdinové nosí maskáče,“ poukázal na krajany sloužící v armádě všude po světě. „Já k nim nepatřím,“ dodal. A sklidil další aplaus. Vždyť sociální sítě už během zápasu zahltily fotografie amerických vojáků, kteří ladili obraz v Afghánistánu i na dalších místech světa.

Mimochodem členové ozbrojených sil USA v Soči i závodí. Patří mezi ně například sáňkaři Preston Griffall a Matt Mortensen. „Je to až neuvěřitelné. Pro mě osobně je obrovská čest, že mohu reprezentovat mou zemi jako voják i jako sportovec,“ řekl druhý jmenovaný serveru yahoo.com.

Slovo HRDINA je v českém jazyce vykládáno následovně: „člověk vynikající svou statečností, vzbuzující obdiv svými odvážnými činy, konanými zpravidla v zájmu nějakého vyššího účelu.“

Oshie tuhle definici zcela jistě svým výkonem naplňuje.

Ale zároveň je hezké, že rozlišuje rozdíl mezi hrdiny sportovními a společenskými.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud