16. února 2014 • 11:47

Nájezdová senzace Oshie: 20 tisíc fanoušků na Twitteru za 30 minut

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdyby se popularita měřila podle počtu followerů na sociální síti Twitter, pak zažil americký technik T.J. Oshie včera skutečně úspěšné odpoledne. Poté, co proměnil na ZOH v Soči proti domácímu týmu čtyři samostatné nájezdy ze šesti a výrazně se podepsal pod výhru 3:2, přibylo na jeho účtu během třiceti minut hned 20 tisíc nových fanoušků!



Fanoušci St.Louis Blues ví, že je mladý, je šikovný, drobný, ale ničeho se nebojí. Když nedá gól, určitě aspoň na ledě někoho srazí. To je T.J. Oshie, čtyřiadvacátý hráč draftu NHL z roku 2005. Teď už tohle jméno zná kompletní hokejový svět.

"Bylo úžasné, to sledovat. V předbrankovém prostoru vždycky věděl, co má udělat," přibližoval své pocity Patrick Kane, který kolegovo představení sledoval ze střídačky.

Oshieho nájezdová bilance v NHL je 25 úspěšných pokusů ze 46. Procentuální úspěšnost má 54,3% a historicky už je v lize lepší pouze Frans Nielsen z New York Islanders. V Soči si ale vyzkoušel něco, co ze zámoří rozhodně nezná.

Pravidla NHL totiž určují, že nájezdy jezdí hokejisté dokud se všichni neprostřídají. Na evropských kluzištích jezdí tři různí hráči a dál už je volba na trenérovi. A americký trenér Dan Bylsma sám přiznal, že byl rozhodnutý posílat svého borce na led tak často, jak to jen bude potřeba. A jaktože je vlastně rodák z Everettu ve státě Wisconsin tak dobrý?

VIDEO: Prohlédněte si reakce na Oshieho nájezdy

"Nájezdy vždycky jezdím po tréninku, jen tak, prostě pro zábavu," řekl pro NHL.com Oshie a přiznal, že trenér hráčům před utkáním pouštěl sestřih nájezdů na ruského brankáře Sergeje Bobrovského.

Na ledě hýřil jen stoosmedsát centimetrů vysoký Američan kreativitou, nic speciálně připraveného ale neměl. "Vždycky jsem si jen trochu zapřemýšlel, co vlastně dál použiju," přibližoval Oshie.

Bylsma rovnou přiznal, že plán s Oshiem byl po neproměněných nájezdech kolegů Pavelskiho a Van Riemsdyka jasný. "Máme v týmu další zkušené jezdce, ale Oshiemu to šlo tak dobře, že jsem ho prostě nechtěl dát pryč," řekl trenér, který v zámoří vede Pittsburgh.

A mohl být spokojený, senzační Oshieho večer je něčím, na co se bude i po letech vzpomínat. Hlavně v Americe.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud