Zdeněk Janda
24. února 2014 • 04:10

Kdo má šanci nahradit Hadamczika? Stopy vedou k Růžičkovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude to den, který výrazně ovlivní nejbližší budoucnost české reprezentace. Ve středu zasedne výkonný výbor hokejového svazu a rozhodne o případné změně na postu hlavního kouče po neúspěchu na olympiádě v Soči. O tom, že se čas Aloise Hadamczika naplnil, je přesvědčený nejen deník Sport, ale po konci trenéra volá i drtivá většina fanoušků. Jaké varianty připadají v úvahu?



1. Tým převezme Růžička

V současnosti varianta, která by dávala největší smysl. Slávistický kouč není příliš spokojený s aktuální zjitřenou situací v pražském klubu, který ovládla složitá finanční situace.

Proto by nabídku převzít po sezoně národní mužstvo mohl přijmout, měl by být hlavním koučem pro nadcházející šampionát v Praze v roce 2015. Teď jde o to, jestli se nechá přesvědčit i k tomu, aby tým převzal už před mistrovstvím světa v Bělorusku v této sezoně. Měl by!

Názor Sportu: Za daných možností nejlepší varianta. S národním mužstvem už má zkušenosti, vyhrál s ním dva tituly. Má respekt u hráčů i fanoušků. Nejlepší by bylo, kdyby reprezentaci vedl už v Bělorusku.

Šance podle Sportu 45 %

2. Trenérem na záskok bude Lener

Hokejovým ministrům se nepodaří přesvědčit Růžičku, aby tým převzal rovnou. Proto provizorně na šampionátu v Bělorusku povede tým Slavomír Lener, současný generální manažer. Po něm skončí a před novou veledůležitou sezonou přijde k týmu nový trenér. Nejspíš Růžička.

Pokud jde o Josefa Jandače, i on byl horkým kandidátem. Jenže podle posledních zpráv to vypadá, že ho Sparta za žádných okolností nepustí. Proto „varianta Jandač“ s největší pravděpodobností padá...

Názor Sportu: Krkolomné řešení. Lener u reprezentace s Hadamczikem působil, takže je za výsledky spoluodpovědný. Těžko by to přiválo nový vítr a naději.

Šance podle Sportu 30 %

Hamrlík po vyřazení: Hadamczik by měl odejít jako první
Video se připravuje ...

3. Hadamczik zůstane pro Bělorusko

I když má za sebou dva nevydařené turnaje (MS ve Švédsku – 7. místo a ZOH v Soči – 6. místo) a po jeho odvolání volají rovněž příznivci, tak na střídačce by mohl zůstat.

A to v případě, že by se šéfům hokeje v čele s prezidentem Tomášem Králem nepodařilo najít tak brzo náhradu. Proto by mohl vést mužstvo ve zbytku této sezony, tedy i na mistrovství v Bělorusku. Po něm by ale podle zákulisních informací měl skončit v každém případě. Pro domácí MS chce svaz jiného kouče.

Názor Sportu: Špatné řešení, které by jenom protáhlo současnou agónii a dusnou atmosféru. Svaz by tím veřejnosti vyslal jasný vzkaz: šampionát v Bělorusku vlastně obětujeme...

Šance podle Sportu 25 %

Vladimír Růžička s Jaromírem Jágrem slaví titul mistrů světa v roce 2010. Dočkají se i v Praze?K
Vladimír Růžička s Jaromírem Jágrem slaví titul mistrů světa v roce 2010. Dočkají se i v Praze?K

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud