13. září 2013 • 12:57

Deblkanoisté v kvalifikaci vládli, na MS v Troji postupuje i Hilgertová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští deblkanoisté ukázali v kvalifikaci na mistrovství světa ve vodním slalomu v Praze-Troji slibnou formu. Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek vyhráli, Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem byli druzí a čtvrtou pozici obsadila dvojice Ondřej Karlovský, Jakub Jáně. Jejich dominanci narušili pouze třetí bratranci Ladislav a Peter Škantárovi ze Slovenska.



Do semifinále postoupily i kajakářky Kateřina Kudějová ze třetího a Štěpánka Hilgertová ze čtrnáctého místa. Naopak smůlu měla Eva Ornstová, která na 31. místě ztratila na postup 13 setin sekundy.

"Jelo se nám dobře. Věděli jsme, že postupujeme z první jízdy, ale do finále je ještě dlouhá cesta. Ve druhé jízdě jsme si chtěli vyzkoušet nějaké kombinace, jeli jsme je napřímo a zase čistě. Za mě jsem spokojený, jak jsme to zvládli," pochvaloval si Štěpánek.

Pro posádku je to poslední závod kariéry, semifinále ji čeká v neděli ráno. "Že bychom z toho byli s hlavou v oblacích a nepřemýšleli o tom, to zas ne. Myslím, že se na to soustředíme jako na každý jiný vrchol sezony, který jsme kdy absolvovali. Je to stejné, akorát je to závod poslední a o tom je lepší nepřemýšlet a soustředit se na branky," dodal Volf.

Dvojnásobná mistryně světa do 23 let Kudějová měla postup jistý už po první kvalifikační jízdě, v té druhé se proto rozhodla vyzkoušet riskantnější pojetí. Když viděla před cílem svůj čas, raději zpomalila, aby nejela semifinále mezi posledními. Přesto na nejrychlejší Elizabeth Neaveovou z Británie ztratila pouze 2,15 sekundy.

"Brzdila jsem asi málo," usmívala se Kudějová. "Ta jízda se mi celkem povedla a myslím si, že by v pohodě stačila na postup do finále, ale jak říkám, nechtěla jsem jet semifinále až takhle na konci," uvedla kajakářka. Boj o postup do finále ji čeká v neděli dopoledne. "Domácí prostředí je výhoda, tak dvě sekundy," upozornila.

Pětačtyřicetiletá Hilgertová byla rychlejší rovněž v druhé jízdě, přestože udělala dvě velké chyby. "Takže bylo vidět, že zbytek jízdy byl výborný," hodnotila Hilgertová. "Ale tu kvalifikaci potřebuju, abych se srovnala v hlavě, uvědomila si, že je třeba se soustředit a nepodcenit žádnou branku," prohlásila dvojnásobná olympijská vítězka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud