18. dubna 2014 • 09:40

Se lvem na špičce! Bronzoví kanoisté vjedou do sezony s novou lodí

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobně bronzoví deblkanoisté z loňského mistrovství světa v německém Duisburgu Jaroslav Radoň a Filip Dvořák vjedou do právě startující sezony na nové lodi s netradičním designem. Premiérově ji představí při nedělních prvních nominačních závodech na kanálu v Račicích.



„Do sezony vstoupíme, tedy vjedeme, na nové lodi. Je parádní. Nám se fakt moc líbí. Věříme, že i naši příznivcům udělá zajímavý design radost a budeme na dálku poznat,“ říká zadák posádky Filip Dvořák.

„Je to loď od portugalského výrobce Nelo, na jehož lodích pádlujeme od roku 2011 a je s ním radost spolupracovat. Na designu lodi se mimo Nela podíleli také bratři Petr a Tomáš Polákové z designového studia Popomedia, se kterými se známe již dlouhá léta, já jsem s nimi vyrůstal a jsou stále aktivní kanoisté v mé mateřské loděnici KVS Praha.“

Špičce lodě dominuje lev ze státního znaku a loď je vymalovaná v národních barvách.

„Od lodi, na které reprezentujeme na mezinárodních závodech, chceme, aby nesla národní barvy a motivy, vyjadřovala hrdost a zároveň nenudila a design byl neotřelý,“ vysvětlují oba kanoisté. „Zároveň jsme rádi, že nás podle neobvyklého vzhledu lodě příznivci a fanoušci snadno identifikují.“

Posádka deblkanoe Jaroslav Radoň, Filip Dvořák skončila na loňském mistrovství světa v  Duisburgu dvakrát třetí na 500 a 1000 metrů. Nyní věří, že s novou lodí bude jejich výkonnost a také výsledky ještě lepší.

Čeští kanoisté Radoň a Dvořák vjedou do nové sezony v národních barvách Čeští kanoisté Radoň a Dvořák vjedou do nové sezony v národních barváchFoto Vít Chalupa

„Přáli bychom si to. Proto jsme v zimě i nyní v posledním přípravném období dělali všechno proto, abychom se mohli výkonnostně i výsledkově posunout nahoru,“ přidává Jaroslav Radoň.

Loď poprvé naostro vyzkouší o velikonočním víkendu. „Ten strávíme v Račicích při prvních nominačních závodech roku 2014. Jako poslední léta se nezříkáme role favoritů v naší hlavní disciplíně, tedy C2 1000 metrů. V ní musíme vyhrát, abychom se nominovali do reprezentačního týmu pro tuto sezonu. Takže ladíme formu na neděli 20. dubna na 17.20 hodin,“ objasňuje Radoň.

Kromě společného debla musí každý z nich absolvovat na singlu minimálně jednu olympijskou disciplínu.

Filip Dvořák si „střihne“ rozjížďku na kilometr ji v neděli v půl desáté, Jaroslav Radoň se o 23 hodin a 50 minut později představí na sprinterské dvoustovce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud