5. září 2021 • 12:53

Nečekaná medaile pro Fišerovou: Neoblíbená trať. Vítězka? Jela nesmysl

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanoistka Tereza Fišerová skončila druhá v závodě Světového poháru ve vodním slalomu v Seu d'Urguell. Ve finále nestačila jen na olympijskou šampionku Jessicu Foxovou, která vyhrála s náskokem více než šesti sekund. Vedle fenomenální Australanky se pod 100 sekund dostala už jen česká reprezentantka. Bronzová Nuria Vilarrublaová na ni ztratila sekundu a čtyři setiny.



Šestá žena olympijského závodu Fišerová skončila na stupních vítězů ve všech třech letošních závodech Světového poháru. Před podnikem ve Španělsku byla třetí v Praze a druhá v Markkleebergu. Stejně jako sobotní vítěz Vít Přindiš byla jedinou českou zástupkyní v dnešním finálovém bloku.

„Pocity jsou skvělé. Moc jsem nečekala, že by tady mohla být medaile, není to úplně můj oblíbený kanál. Ta finálová jízda až na 2 malé chybičky s tím, že z jedné pramenil ten šťouch, byla dokonalá,“ prohlásila Tereza Fišerová.

Česká olympionička se také díky stříbru posunula na 2. pozici v průběžném celkovém hodnocení Světového poháru. Na vítěznou Jessicu Foxovou ale ztratila přes 6 vteřin. „Ta jela zase hrozně rychlou jízdu, řekla bych skoro nesmysl. Porazila i naše kluky... Na tu budu muset ještě hodně potrénovat,„ tuší.

Další Češky uvízly mezi kanoistkami v semifinále. Martina Satková skončila sedmnáctá, Eva Říhová neprojela dvě branky a obsadila 26. příčku. Z kanoistů měl při neúčasti stříbrného olympijského medailisty Lukáše Rohana nejblíže k postupu Václav Chaloupka.

Doplatil na dvě trestné sekundy za dotek čtrnácté branky, které dostal až po přezkumu videozáznamu. Skončil jedenáctý se ztrátou pouhých tří setin na postupovou desátou příčku. “Samozřejmě mě to mrzí, tři setiny je kousíček, na té vodě to může být opravdu kdekoli. Ale víc než tři setiny mě asi mrzí lehoučký šťouch na bráně číslo čtrnáct, který mě to finále stál taky. Byl opravdu lehký, ale vím o něm,„ litoval.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud