18. června 2022 • 13:55

Skvělý Přindiš vyhrál v Polsku. Prskavec třetí, na bedně i kajakářky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kajakář Vít Přindiš vyhrál závod Světového poháru vodních slalomářů v Krakově. Český úspěch podtrhli třetím místem olympijský vítěz a mistr Evropy Jiří Prskavec a kajakářky Tereza Fišerová a Amálie Hilgertová, které získaly stříbro a bronz. Mistr světa z roku 2017 Ondřej Tunka byl pátý.



Obhájce celkového prvenství v seriálu Přindiš si v Polsku plně vynahradil zklamání z úvodního závodu v Praze, kde ztroskotal stejně jako Tunka v semifinále. Prvního letošního umístění v SP na stupních vítězů se dočkal i Prskavec, který v Troji při obhajobě loňského vítězství skončil čtvrtý.

Bronzová medailista z nedávného ME mezi kanoistkami Fišerová, která letos na kajaku mezi dospělými debutuje, vybojovala v kategorii K1 ve Světovém poháru umístění na stupních vítězů poprvé. Premiérovou medaili v seriálu má i mistryně Evropy z roku 2019 Hilgertová, která v týmu zaskočila jako náhradnice za Antonii Galuškovou.

Třetí česká kajakářka Barbora Valíková obsadila v semifinále se čtyřmi trestnými sekundami 25. místo a do finálové desítky nepostoupila.

Čtyřiadvacetiletá Fišerová stříbrem navázala na vítězství mezi kanoistkami z Troje, kde byla na kajaku pátá. V Krakově postoupila do nedělního semifinále C1 jako vítězka páteční kvalifikace.

Mezi oba české medailisty se dnes vklínil Brit Joseph Clarke, který zaostal za Přindišem jen o 16 setin sekundy. Slovinský vítěz z Prahy Peter Kauzer skončil po padesátisekundové penalizaci za neprojetí branky osmý. Mezi ženami v druhém závodu seriálu triumfovala stejně jako minulý týden v Troji australská suverénka Jessica Foxová.

Pozitivní test na koronavirus vyřadil ze soutěže olympijskou vítězku z Tokia Ricardu Funkovou, která v Krakově vyhrála páteční kvalifikaci. Nákaza se už dříve objevila i u bronzového olympijského medailisty Hannese Aignera, ze závodů se proto dnes preventivně stáhl celý německý tým.

Závod SP ve vodním slalomu v Krakově (Polsko):

Muži - K1: 1. Přindiš (ČR) 84,94 (0 trest. sekund), 2. Clarke (Brit.) -0,16 (0), 3. Prskavec -0,52 (0), ...5. Tunka (oba ČR) -4,04 (0).
Průběžné pořadí SP (po 2 závodech): 1. Kauzer (Slovin.) 100, 2. Prskavec 94, 3. Dougoud (Švýc.) 91, 4. Přindiš 91, ...10. Tunka 66.

Ženy - K1: 1. Foxová (Austr.) 91,29 (0), 2. Fišerová -2,58 (0), 3. Hilgertová -2,97 (0), ...v semifinále 25. Valíková (všechny ČR).
Průběžné pořadí SP (po 2 závodech): 1. Foxová 120, 2. Fišerová 99, 3. C. Prigentová (Fr.) 92, ...16. Hilgertová 50, 21. A. Galušková (ČR) 36, 24. Valíková 34.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud