23. července 2019 • 07:29

Seemanová je na MS v rekordu v semifinále, rekord má i Micka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plavkyně Barbora Seemanová díky českému rekordu 1:57,32 postoupila na mistrovství světa ze sedmého místa do semifinále závodu na 200 metrů kraul. Vlastní český rekord na 800 metrů volným způsobem v rozplavbách v korejském Kwangdžu vylepšil i Jan Micka, kterému to přineslo desátou příčku. O dvě šance na zlato přišla americká hvězda Katie Ledecká, která kvůli nemoci nenastoupila do rozplaveb dvoustovky a o pak se odhlásila i z odpoledního finále závodu na 1500 metrů.



Devatenáctiletá Seemanová překonala vlastní tuzemské maximum i při svém druhém startu na šampionátu. Výkon z květnových Pardubic vylepšila o osm setin a zaostala o pouhé čtyři setiny za olympijským A limitem. Ten už má splněný na stovce. Další pokus bude mít při boji o finále, semifinále kraulařské dvoustovky žen začne ve 14:14 SELČ.

Seemanové i dalším kraulařkám ubyla velká konkurentka, čtrnáctinásobná mistryně světa a pětinásobná olympijská vítězka Ledecká. Dvaadvacetiletá Američanka, kterou v neděli na čtyřstovce nečekaně porazila Australanka Ariarne Titmusová, se prý od příjezdu do dějiště šampionátu necítí dobře a po konzultaci s trenérem a lékaři z dnešního programu odstoupila. Měla by na tomto MS plavat ještě osmistovku, která začne v pátek.

Dnes byly rozplavby mužské osmistovky, po kterých se měnily české historické tabulky. Micka při svém prvním startu na MS vylepšil vlastní maximum o osm desetin na 7:48,93 a skončil dvě místa za postupem do finále. Osmičku postupujících uzavíral kontroverzní Číňan Sun Jang, který Micku porazil o 81 setin. Mickovou hlavní disciplínou je patnáctistovka, jejíž rozplavby jsou na programu v sobotu.

Seemanová překonala vlastní tuzemské maximum i při svém druhém startu na šampionátu
Seemanová překonala vlastní tuzemské maximum i při svém druhém startu na šampionátu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud