14. prosince 2022 • 07:17

Seemanová zabojuje na MS o první české finále. Dál jde i Zábojník

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kraulařka Barbora Seemanová postoupila na mistrovství světa v krátkém bazénu do semifinále stovky. V rozplavbě se letos poprvé dostala na této distanci pod 53 sekund a časem 52,54 se zařadila na sedmé místo. V semifinále bude také Matěj Zábojník na 100 metrů prsa, který do dalších bojů proklouzl ze šestnácté příčky.



Seemanová, pro niž je šampionát v Melbourne po zdravotních problémech první vrcholnou akcí této sezony, navázala na vyrovnaný český rekord na 50 metrů motýlek dalším vydařeným výkonem. Sezonní maximum si na kraulařské stovce zlepšila téměř o šest desetin a dopoledne českého času bude bojovat o první české finále na tomto MS.

Nejlépe v sezoně zaplaval také Zábojník, který se výkonem 57,87 sekundy udržel na poslední postupové šestnácté příčce. Třináct setin dělilo od semifinále na 100 metrů volným způsobem Barboru Janíčkovou, která si vylepšila osobní rekord o tři desetiny na 53,45 a skončila osmnáctá. Pro semifinále je tak druhou náhradnicí.

Kristýna Horská se na prsařské stovce, která není její hlavní disciplínou, přiblížila na jednu desetinu osobnímu rekordu a výkonem 1:06,57 obsadila 29. místo. Osmnáctiletý Daniel Gracík byl na kraulařské stovce jednačtyřicátý v osobním rekordu 48,14.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud