18. srpna 2022 • 14:43

Seemanová končí s trenérkou: Chtěla jsem změnu. Povede ji Švýcar

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší česká plavkyně Barbora Seemanová ukončila po deseti letech spolupráci s trenérkou Petrou Škábovou. Loňská mistryně Evropy v dlouhém bazénu a šestá žena z olympijských her v Tokiu se bude připravovat v mezinárodní skupině pod vedením Švýcara Luky Gabrila.



„Chtěla bych Petře strašně moc poděkovat, protože ze mě udělala plavkyni, jakou jsem dnes. Nicméně minulý rok na podzim jsem si vyzkoušela tréninky v mezinárodním týmu ISL a chtěla jsem udělat změnu,“ uvedla v tiskové zprávě Seemanová.

Dvaadvacetiletá plavkyně loni působila v mezinárodní International Swimming League v týmu Iron, který vedl právě Gabrilo. Vedle přípravy v Česku tak absolvovala také několik soustředění právě pod švýcarským odborníkem.

„Dodalo mi to hrozně moc energie a nakonec jsem se rozhodla pro kompletní změnu, protože pro plavce není jednoduché kombinovat více tréninkových programů,“ uvedla Seemanová.

Její spolupráce se Škábovou vyvrcholila úspěchy v loňském roce. Pražská rodačka se v květnu stala na své parádní trati 200 m volný způsob mistryní Evropy, na červencových olympijských hrách v Tokiu potvrdila šestým místem pozici nejlepší Evropanky a na listopadovém ME v krátkém bazénu v Kazani získala na dvoustovce stříbro.

Fenomén Seemanová. Kde má plavecká kometa limity?
Video se připravuje ...

Letos se však ani na jednom z velkých šampionátů Seemanová kvůli zdravotním problémům neobjevila. Kvůli velkému manku z přípravy vynechala červnové mistrovství světa v Budapešti a na srpnové mistrovství Evropy do Říma ji nepustila borelióza.

„Na novou kapitolu se těším. Podle mě přišla v moment, kdy přijít měla. Líbí se mi trenérova vize a už se těším na prosinec, kdy mě čeká mistrovství světa v Austrálii, na které se už připravuju,“ uvedla Seemanová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud