Martin Hašek
16. února 2024 • 20:17

Horská překonala operaci, kolaps a teď je na MS šestá! Seemanová osmá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžké časy? Plavkyně Kristýna Horská si je dává k snídani. Předloni překonala operaci srdce, vloni kolaps, po němž na čas neviděla na jedno oko. V prosinci slavila bronz na ME v krátkém bazénu a v pátek večer v Dauhá vybojovala šesté místo na MS v dlouhém bazénu. Barbora Seemanová byla na 100 metrů kraul osmá.



Pro české plaváním byl v Dauhá památný večer už jenom tím, že se dvě reprezentantky představily ve finále mistrovství světa. A Kristýna Horská z něj vytěžila šesté místo, které je dalším z vrcholů její životní horské dráhy posledních let. Dosáhla ho výkonem 2:25,34 minuty, což byl na setinu stejný výkon jako ve čtvrtečním semifinále.

„Vůbec nechápu, jak se mi to povedlo a jsem zvědavá na mezičasy, protože dneska se mi to plavalo mnohem líp než včera,“ přemítala Horská pro Radiožurnál Sport.

Ve finále začala trochu pomaleji než v semifinále, v polovině závodu byla ve finále jen o dvě setiny později, třetí padesátku napálila a ve finiši trochu odpadla. Po bronzu z krátkého bazénu potřebuje na dlouhém ještě olympijský limit, ten je hodně ostrý, v Dauhá ho překonaly jen tři medailistky. Vyhrála Nizozemka Tes Schoutenová.

„Určitě jsem si myslela na víc. Ale z rodinných důvodů se stalo, že jsem o Vánocích neměla tolik prostoru pro trénování. Ale furt si říkám, že když jsem schopná v únoru zaplavat takový čas, že po dalších dvou měsících práce pro mě bude reálné zaplavat olympijský limit,“ plánuje Horská.

Seemanová už měla na MS k dobru senzační čtvrté místo z kraulové dvoustovky, kde jí scházelo jen 13 setin sekundy k bronzu. Na stovce skončila časem 54,64 jako osmá, s více než dvousekundovou ztrátou na novou mistryni světa Marrit Steenbergen z Nizozemska.

„Ten závod byl úplně špatný. Asi úplně nedokážu teď přesně říct, co se stalo,“ hodnotila Seemanová, celkově ale byla za dvě finále ráda. „Za dvoustovku určitě mnohem víc. Finále stovky bylo za odměnu. Je to taková vzpruha do začátku olympijského roku a do sezóny.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud