Martin Hašek
29. května 2013 • 17:31

Veslař Synek musí od svých rododendronů, čeká ho boj na ME

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozkvetlá příroda probouzí ve veslaři Ondřeji Synkovi závodní instinkty. V podivném jaru měl kromě tréninku také spoustu práce se svojí zahradou. Ve středu ale vyrazil směr španělská Sevilla, kde ho o víkendu čeká boj o zlato na mistrovství Evropy.



„Čekal jsem až do konce května, ale víceméně to uteklo. Jsem spíš rád, že jsem si odpočinul a mohl jsem začít později,“ pochvaluje si Synek pozdější start do sezony. „Něco jsem potrénoval, něco jsem udělal na zahradě.“

Zahrádka za jeho rodinným domem je Synkovou velkou vášní. A během letošního studeného jara se jí musel poctivě věnovat.

„Baví mě to. Zrovna včera jsem přesazoval nějaké kytky. Starám se o trávu, furt to sekám a hnojím. Když je chvíle času, chodím se dívat na rododendrony,“ líčí Synek, který měl o svou květenu během jara starosti.

„Ze začátku jsem si říkal, že nám všechno pochcípalo. Pak začalo pršet a začalo to růst. Přišla kamarádka zahradnice a řekla mi, co přežilo. Přežilo skoro všechno. Teď je to krásně vyrostlé, tak se něco zastříhalo, něco přesadilo… Jediné, co mi vadí, že jsem malé koupil trampolínu a mám tam na trávě žluté kolo…“

Dnes se však Synek z nevlídného Česka vydal do španělské Sevilly, kde ho na evropském šampionátu čekají údajně naopak vysoké teploty.

„Do tepla se těším, ale nemuselo by být tak velké. Do pětadvaceti stupňů by to bylo ideální. Přes  třicet už je dost…“ říká Synek.

Na startovní listině ho čeká například zkušený Němec Marcel Hacker, který před třemi týdny na regatě v Essenu porazil bronzového olympijského medailistu Alana Campbella.

„Chtěl bych vyhrát. Takže očekávám, že vyhraju,“ slibuje Synek rozverně. „Nevím, jak na tom kdo bude. Ale cítím se dobře. V Račicích jsem jezdil docela rychle.“

Skifař Ondřej Synek musel nechat svou zahradu být, teď je před ním evropský šampionát
Skifař Ondřej Synek musel nechat svou zahradu být, teď je před ním evropský šampionát

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud