31. srpna 2014 • 14:23

Zlatý hattrick! Synek v dramatickém finiši obhájil titul mistra světa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skifař Ondřej Synek se potřetí v kariéře stal mistrem světa. V Amsterodamu dnes český veslař porazil v dramatickém souboji Mahého Drysdala z Nového Zélandu a obhájil loňský titul. Poprvé Synek vyhrál světový šampionát v roce 2010.



Jednatřicetiletý veslař pražské Dukly v letošní sezoně se svým dlouholetým sokem dvakrát prohrál, v hlavním závodě roku jej ale dokázal porazit o sedm desetin sekundy.

Na prvním mezičase byl Synek ještě druhý za Ángelem Fournierem Rodríguezem z Kuby, na kilometru už ale vedl. Na Drysdala, který tradičně začíná pozvolněji, měl k dobru 2,41 sekundy.

Skifař Ondřej Synek se chlubí svou třetí zlatou medailí z mistrovství světaFoto ČTK

Následně ale pětinásobný mistr světa a olympijský šampion z Londýna zrychlil a bojoval se Synkem o vítězství. Tři sta metrů před cílem na tom byli oba skifaři stejně, ale český reprezentant dokázal Drysdalův atak odrazit a získal již devátou medaili z MS.

Druhá hvězda současného českého veslování Miroslava Knapková do bojů o medaile na skifu poprvé po třinácti letech na vrcholné světové akci nezasáhla a startovala ve finále B. Olympijská šampionka z Londýna, která v Nizozemsku obhajovala bronz, svou poslední jízdu vyhrála a celkově skončila sedmá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud