23. června 2011 • 16:05

Kanoistický trenér "Pedro“ Dvořák slaví 80. narozeniny

Autor: sam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bedřich „Pedro“ Dvořák, bývalý hokejista a rychlostní kanoista, následně legendární kanoistický trenér slaví v pátek 24. června 80. narozeniny.



Pedro Dvořák, který získal svou neodmyslitelnou přezdívku v oddílu vodních skautů, dominoval na přelomu čtyřicátých a padesátých let v rychlostní kanoistice i v ledním hokeji. V týmu LTC Praha se sešel například s obráncem Karlem Gutem, pozdějším mistrem světa či svazovým předsedou. Na kanoi byl jeho partnerem Áda Špirk, s nímž zaznamenal nejvíce úspěchů.

Ještě během své sportovní kariéry začal v roce 1954 trénovat v pražském KVS a i přes takové vytížení se dostal do nominace pro domácí mistrovství světa v rychlostní kanoistice v Praze v roce 1958.

V roce 1955 se oženil s mnohonásobnou mistryní republiky Jiřinou Halamkovou, o dva roky později se jim narodil syn Libor. V roce 1960 přišel na svět Martin, který se později stal mistrem světa v kvadriatlonu.

Dvořák senior dovedl více než sto svých svěřenců do reprezentačních týmů. Syn Libor obsadil čtvrté místo na olympijských hrách 1980, Jiří Vrdlovec byl tamtéž šestý a získal několik titulů mistra světa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud