24. října 2012 • 19:40

Dva dobré sety, pak konec. Prostějovské volejbalistky prohrály s Baku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalistky Prostějova vstoupily do Ligy mistryň prohrou s favorizovanou Rabitou Baku 0:3. Výrazně omlazený domácí tým sice držel se soupeřkami krok, nezvládl ale koncovky úvodních dvou setů a ve třetím už herně odpadl. Nejblíže k dílčímu úspěchu měly české mistryně ve druhém dějství, ovšem v závěru doplatily na nepřesný útok.



"Škoda koncovky druhého setu, ve kterém se naše smečařky nedokázaly prosadit. V závěrečné sadě nás dostala podáním pod tlak Krsmanovičová, nedokázali jsme na něj zareagovat. Chyběla nám v tu chvíli hráčka, která by nás podržela v útoku. Když už soupeřky odskočily na rozdíl pěti bodů, tak jsme odpadli," řekl trenér Miroslav Čada.

Do zápasu vstoupily Hanačky slibně. Dvakrát získaly jednobodový náskok, ovšem v dalším průběhu se mnohem výrazněji prosazovaly zkušenější hráčky Rabity.

Tým Baku získal několikrát rychle čtyřbodový náskok, který sice domácí volejbalistky stačily korigovat, podařilo se jim ale pouze vyrovnat a v koncovce už sadu ovládly herně vyzrálejší soupeřky.

Ve druhém setu zpřesnily volejbalistky Agelu kombinaci, zpřesnily útok a také obranu na síti. Těmito zbraněmi postupně získaly i dvoubodový náskok (21:19). Na síti vynikala důrazem zejména Gomesová, kterou doplňovala Concalvesová a na podání trápila soupeřky nahrávačka Vincourová.

Rabita měla v této části hry problémy s příjmem podání a také se zakládáním útoků. V koncovce se však projevila zkušenost hostů.

Trenér Čada se ještě pokoušel zastavit tlak soupeřek prvními střídáními, ale tah se zařazením Jelínkové a Soaresové už na zvrat nestačil.

V agresivním volejbalu pokračovaly hráčky Baku i ve třetí sadě. V ní se dostaly do bodového trháku a omlazený prostějovský tým v této části zápasu uhrál jen 13 bodů.

"Dva sety jsme hráli dobře, potom jsme odpadli. S premiérou v Lize mistryň se velmi dobře vypořádala nahrávačka Vincourová. Rabita podala solidní výkon, prokázala hlavně svou útočnou sílu. Největší problémy jsme měli při bránění výborných smečařek Montanové a Akinradewové," uvedl kouč Čada.

Volejbalová Liga mistryň - 1. kolo, skupina B:
Agel Prostějov - Rabita Baku 0:3 (-21, -23, -13)
Rozhodčí: Porvazník (SR), Chaladay (Fr.). Čas: 78 min. Diváci: 1000.
Prostějov: Gomesová 9, Miletičová 3, Žarkovová 7, Goncalvesová 11, Hippeová 8, Vincourová 3, libero Chlumská - Jelínková 1, Soaresová 2, Kossanyiová 2, Veliká 1. Trenér: Čada.
Baku: Rabadžijevová 5, Hübnerová-Grünová 7, Skorupová 1, Krsmanovičová 14, Montanová 13, Akinradewová 15, libero Fominová - Zakreuská 2, Starovičová 2, Žukovová. Trenér: Abodanza.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud