24. srpna 2014 • 13:07

VIDEO: Do ledové lázně se Kiki a Maki nechtělo, z výzvy se vyplatily

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejedno srdce sportovního fandy zaplakalo. České beachvolejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková přijaly výzvu do celosvětového fenoménu Ice Bucket Challenge, místo vědra ledové vody ale na sebe obrátily jen prázdné sklenice.



Populární Kiki a Maki nominovali florbalisté extraligového Chodova. "V kabině vám držíme palce," zdůvodnil volbu kapitán týmu Michal Kotlas.

A mohla to být hodně líbivá podívaná. Krásné a úspěšné beachvolejbalové reprezentantky, které letos prožívají životní sezonu (Kolocová se Slukovou ovládly turnaj kategorie Open v Praze na Štvanici i grandslam v Berlíně, v Gstaadu na dalším grandslamu skončily bronzové) ale s výzvou naložily po svém.

„Zjistily jsme si důležité informace a dozvěděly jsme se, že když se polijeme vodou, tak vůbec nikomu nepomůžeme. Proto jsme se rozhodly projekt podpořit finančně,“ vysvětlily na svém facebookovém profilu.

VIDEO: Podívejte se na Ice Bucket Challenge v podání Kiki a Maki


Pravidla Ice Bucket Challenge, jehož smyslem je podpora boje proti Amyotrofické laterální skleróze (ALS), totiž říkají toto: Když se do 24 hodin odmítnete na vyzvání polít kýblem vody s kusy ledu, přispějete na konto stem dolarů.

V praxi to však dnes vypadá tak, že se polévají všichni a platí jen někteří, primárním cílem akce je ale charita.

"Šetříme vodu, live green," končí Kiki a Maki své video, během kterého stihly nominovat olympijskou vítězku ve skifu Miroslavu Knapkovou a předsedu volejbalového svazu Zdeňka Haníka.

VIDEO: Florbalisté Chodova nominovali Kiki a Maki

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud