3. června 2016 • 23:10

Maki porazila Kiki a slaví dál. S Hermannovou jsou už ve čtvrtfinále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Markéta Sluková a Barbora Hermannová jsou na ME v plážovém volejbalu ve čtvrtfinále po vítězství 2:1 na Švýcarkami Heidrichovou a Zumkehrovou. Už předtím si dvojice poradila prvním kole play off s Kristýnou Kolocovou a Michalou Kvapilovou. 



Se sedmými nasazenými Švýcarkami český pár ztratil první set 21:23 po nevyužitém setbolu. Druhou sadu ale ovládl poměrem 21:17 i přes zdravotní indispozici Hermannové, která si za stavu 14:15 musela nechat ošetřit pravou nohu. "Měla jsem křeč v lýtku a nevěděla jsem, jestli budu moci pokračovat," řekla Hermannová po zápase v televizním rozhovoru.

Pauza ale viditelně přišla Češkám vhod, zbytek setu ovládly a ve zkrácené hře zcela dominovaly. Bezradné Švýcarky v tie-breaku deklasovaly 15:6 a v sobotním čtvrtfinále vyzvou druhé nasazené Nizozemky Madelein Meppelinkovou a Marleen Van Ierselovou.

Souboj prvního kola play off byl zároveň prvním vzájemným duelem bývalých parťaček Slukové s Kolocovou, které se po deseti letech rozešly loni v červenci.

V deštivých podmínkách se první set začal lámat ve prospěch Slukové s Hermannovou až zhruba po dvaceti odehraných výměnách. Po zisku sady vyhrála sehranější z českých dvojic úvodních pět bodů druhého setu a Kolocová s Kvapilovou, které spolu hrají teprve pět týdnů, už se nedokázaly do zápasu vrátit.

"Naletěly jsme na to jako na každýho jinýho soupeře, odvážně. Zatlačily jsme dobře servisem, udělaly několik obran a potrestaly zaváhání soupeře," řekla Sluková spolupracovníkovi ČTK. "Byly jsme (ve druhém setu) na vlně, vycházelo skoro všechno, co jsme se rozhodly, že uděláme, a padalo to tam," dodala.

Pro Kolocovou s Kvapilovou znamená porážka konečné 17. místo na ME. "My můžeme být vůbec rády, že jsme se sem dostaly na divokou kartu. Nepředvedly jsme jednoznačně špatné výkony, ale vyhrály jsme jen jeden zápas, což mrzí. Nejsme nespokojený, ale zároveň ani nadšený," řekla Kolocová.

Byla ráda, že má za sebou první zápas proti bývalé spoluhráčce. "Že už to proběhlo, že očekávání fanoušků a lidí kolem už nebudou, že jsme se už jednou potkaly a to nejhorší je za náma. Určitě to nebyl obyčejný zápas. Výkonnostně se nám ale nepovedl a prohrály jsme celkem jednoznačně," řekla Kolocová.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Bielu (Švýcarsko):

Play off - 1. kolo:
Sluková, Hermannová (16-ČR) - Kolocová, Kvapilová (25-ČR) 2:0 (17, 14).

2. kolo:
Sluková, Hermannová - Heidrichová, Zumkehrová (7-Švýc.) 2:1 (-21, 17, 6)

Reportér iSport TV trénoval s plážovými volejbalistkami: Porazil jsem Maki!
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud