28. dubna 2018 • 19:40

Jsou nepřemožitelné! Volejbalistky Prostějova získaly desátý mistrovský titul v řadě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalistky Prostějova obhájily mistrovský titul a zlaté medaile získaly v extralize už podesáté za sebou. V repríze finálových duelů z předchozích dvou ročníků porazily doma Olomouc 3:2 a celou sérii vyhrály 3:0 na zápasy. Ke všem titulům Prostějov dovedl Miroslav Čada a spolu s pěti ligovými trofejemi na lavičce Králova Pole Brno je trenérem nejlepšího českého klubu už popatnácté.



O titul ale musely Čadovy svěřenkyně tvrdě bojovat a o třetím finálovém vítězství rozhodly až v tie-breaku, který vyhrály 15:10. Hráčky Olomouce podaly zejména v prvním a třetím setu velmi dobrý výkon a v těchto fázích zápasu své zkušenější soupeřky předčily i bojovností. V závěru utkání se ale projevila větší herní jistota prostějovského celku.

Stejně jako v předcházejícím duelu v Olomouci se domácí volejbalistky prezentovaly v úvodním setu nevýrazným výkonem. Chybovaly v útoku, měly děravé bloky, špatný příjem podání a soupeřky nedokázaly dostat pod tlak ani servisem. Za stavu 2:6 si Čada vzal první oddechový čas, mátožný výkon týmu se mu ale nepodařilo oživit. Olomouc byla přesnější v útoku, nejčastěji bodovaly univerzálka Gabriela Orvošová se smečařkou Darinou Košickou.

V druhém dějství se výkon prostějovských volejbalistek výrazně zlepšil. K obratu pomohly přesnějším útokem Helena Horká s Laurou Emontsovou, kterým připravovala akce nahrávačka Kathleen Weissová.

Ve třetím dějství však upadly hráčky Prostějova znovu do útlumu, se kterým zápolily v úvodu zápasu. Obětavě bojující volejbalistky Olomouce bodovaly zejména kvalitní obranou na síti. Obhájkyně titulu se opět vzchopily ve čtvrtém setu, v němž soupeřkám dovolily uhrát pouze 13 bodů.

V rozhodujícím tie-breaku ještě vedla Olomouc 5:3, ale po šňůře nepřesností ztratila šanci. V závěru hostující tým po dlouhé výměně ještě odvrátil první mečbol, ale pak poslal podání do autu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud