19. července 2018 • 14:42

Beachvolejbalové naděje těší srovnání s Kiki a Maki, ukážou se v Praze

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od pátku do neděle se v pražském areálu na Gutovce uskuteční největší beachvolejbalová akce letošního roku. Turnaje MEVZA se zúčastní přes třicet týmů ze sedmi zemí. Jde o šampionát Střední Evropy, kde se předvedou zejména talentované páry. „Praha je v beachvolejbalu nejvýznamnějším českým městem. V posledních deseti letech zde vznikly kluby a areály, ve kterých vyrůstají čeští reprezentanti. MEVZA je tak ideálním turnajem pro jejich rozjezd,“ prohlásil předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta. Finálové utkání žen se uskuteční v neděli od 15:00, muži od 16:30.



Češi, Slováci, Rakušani, Chorvati, Slovinci, Maďaři nebo zástupci Izraele. Taková je konkurence turnaje MEVZA v pražských Strašnicích. Veškerá evropská špička je na evropském šampionátu v Nizozemsku. Do Prahy tak zavítaly nadějné páry, které se chtějí předvést. A získat prestižní titul. To je i případ domácích želízek v ohni Terezy Kotlasové a Daniely Resové. Dvacetiletá děvčata jsou přirovnávána k nejlepší české dvojici všech dob „Kiki“ a „Maki“. „Určitá paralela existuje. Všechny čtyři holky tvrdě trénují a jdou si za svým cílem,“ vysvětluje Rostislav Vorálka, jehož rukama obě dvojice prošly a procházejí.

Co na to samotné hráčky? „Je krásné, že nám pan trenér tak věří,“ usmívá se Tereza Kotlasová. A podobně reaguje i její parťačka. „Pokud to o nás říká, jsem nadšená. Přeji si dosáhnout stejných výsledků jako holky,“ dodává Daniela Resová. „Kiki a Maki patří k našim vzorům. Ani jedna z nich neměří víc než 181 centimetrů. Přesto se dokázaly prosadit. Chceme jít stejnou cestou,“ prohlašuje Kotlasová.

Na Mistrovství střední Evropy chtějí především zaznamenat zkušenosti, potkat se s kvalitními ženskými páry. A samozřejmě získat důležité body, protože dostat se na jakékoliv ženské turnaje v zahraničí je ovlivněné právě jejich množstvím. „Na MEVZU sice nejezdí sice ty nejlepší páry, ale soupeřky budou mít kvalitu,“ doplňuje Kotlasová. Mezi další zajímavé páry se řadí Honzovičová se Šulcovou nebo Štochlová s Maixnerovou. Do okruhu favoritů u mužů je počítán Marcel Mysliveček a Martin Pihera nebo Jindřich Weiss a Martin Tichý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud