29. ledna 2019 • 11:16

Volejbalista Hadrava je tahounem polského týmu. Chci do play-off, říká

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

I když s polským týmem Olštýn okupuje osmé místo tamní PlusLigy, patří Jan Hadrava k nejvýraznějším oporám. Například v počtu es je nejúspěšnějším volejbalistou. Mezi nejlepšími se drží také v počtu získaných bodů. „Jsem v Polsku spokojený a klub se o mě dobře stará. Překvapilo mě, kolik italských trenérů tu působí, což hovoří o kvalitě,“ popisoval jeden z nejlepších českých volejbalistů, jehož cílem je nyní zaútočit na play-off.



Hraje volejbal v zemi, která ovládla mistrovství světa. A místní hráči jsou velice populární. Reprezentanti dostali státní vyznamenání, nejužitečnější hráč turnaje Bartosz Kurek se stal sportovcem roku. „Je však zvláštní, že do hal nechodí více lidí a nevšiml jsem si ani přívalu peněz. Ať to nevyzní jako kritika, oproti Francii jsem si výrazně polepšil a mám se tu dobře,“ dodal Hadrava.

V Polsku vychovává sedmadvacetiletý univerzál rok a půl starého syna. A tak na jiné aktivity než sport, nemá čas. „Přiznám se, že jsem pecivál. Užívám si pohody domova. Navíc máme pěkný byt a letos jsme poprvé dostali k dispozici také auto,“ tvrdil reprezentační volejbalista, který na rodinné výlety jezdí za památkami do Gdaňsku.

V týmu Olštýn patří výrazným hráčům. Však se také pohybuje mezi pěti nejlepšími hráči ve třech individuálních statistikách. Hadrava je nejúspěšnější v počtu es (zaznamenal 34), celkem nasbíral 277 bodů, což z něho dělá třetího nejlepšího volejbalistu polské ligy. A v celkovém počtu bodů získaných útokem (221) je na čtvrtém místě. Aktuální cíle má Hadrava jasné – vybojovat účast v play-off, na které jeho tým zatím ztrácí šest bodů.

„Myslím, že můžeme hrát ještě lépe. Bohužel jsme ztratili zbytečně několik zápasů, což chceme napravit,“ dodal Hadrava, jehož výkony pozoruje Miloslav Javůrek, šéf reprezentačního úseku Českého volejbalového svazu: „Podle mých informací dokonce část letošní ligy odehrál se zlomeným prstem na ruce. Neměl žádnou pauzu, naopak se kousnul a makal pro tým. Nebojí se zodpovědnosti, kterou na tom postu má. Hlavně mu přeju, ať se dostane do play-off.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud