2. srpna 2019 • 15:28

Sluková s Hermannovou skočily ve Vídni páté. Stopku jim vystavily až Brazilky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová vybojovaly na majoru ve Vídni páté místo a zároveň nejcennější výsledky v této sezoně. Na turnajích Světového okruhu nižší kategorie sice letos už braly dvě medaile, ale dnes vyřadily světové jedničky Alix Klinemanovou, April Rossovou z USA, než ve čtvrtfinále podlehly Brazilkám Talitě a Taianě.



České jedničky do sezony vstoupily později kvůli problémům s ramenem Slukové a poté zkušená polařka musela na čas opět přerušit přípravu, neboť si zlomila malíček na noze. Páté místo z Vídně je pro ně nejlepším umístěním za poslední tři měsíce. 

Na písku v rakouské metropoli, kde Hermannová se Slukovou loni vybojovaly zlatou medaili, nejprve na třetí pokus zdolaly americké favoritky Klinemanovou s Rossovou. Po velkém obratu ve druhém setu vyhrály Češky osmifinálovou bitvu 13:21, 21:19 a 16:14.

Cestu do bojů o další pódium jim ale zatarasily zkušená Brazilka Talita s novou spoluhráčkou Taianou, které podaly takřka bezchybný výkon a českou dvojici porazily dvakrát 21:16. Do čtvrtfinále se Hermannová se Slukovou dostaly po sérii tří devátých míst z Tokia, Espinha a Gstaadu.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie major ve Vídni - ženy:

Osmifinále:
Hermannová, Nausch Sluková (22-ČR) - Klinemanová, A. Rossová (1-USA) 2:1 (-13, 19, 14).

Čtvrtfinále:
Talita, Taiana (25-Braz.) - Hermannová, Nausch Sluková 2:0 (16, 16).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud