Romana Barboříková
2. února 2024 • 19:15

Situace před MS: stav tratí nebo změny v aréně. Jak je to se vstupenkami?

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Mistrovství světa v biatlonu se nezadržitelně blíží a v Novém Městě na Moravě finišují poslední přípravy před tímto sportovním svátkem. Pořadatelé jsou připraveni na všechny scénáře a alternativy. Očekává se, že tratě pro biatlonový šampionát budou v ideálním stavu a závodníci se tak mohou soustředit pouze na svůj výkon. Jaká je však situace ve Vysočina Areně, která musela projít změnami a jak je to se vstupenkami? 

  • Počasí nepřeje fanouškům

    Za okny je to posledních pár dnů jako na apríla. A v příštím týdnu, kdy startuje MS, to bude ještě horší. Teploty okolo 10 stupňů by se fanouškům líbit mohly, jenže má přijít déšť, který vše ztíží. „Kromě toho, že pro diváky na tribunách to bude diskomfort, přichází s deštěm ještě problém s parkováním,“ přibližuje šéf Českého biatlonu Jiří Hamza. Lepší varianta A počítá s parkovišti na okolních loukách čili poblíž Areny. Varianta B je v tomto ohledu pro organizátory komplikovanější, neboť by museli využít pevná parkoviště v okolních městech a diváky odtud svážet autobusy.

    Během MS se očekávají teploty kolem 1é stupňů, situaci by však mohl ovlivnit déšťFoto Profimedia.cz

  • Tratě budou připravené

    Závodníci se oblevy bát nemusí. Pořadatelé mají připravené dostatečné zásoby sněhu. Navíc jeho úpravu na samotných tratích v tuto chvíli omezují. „Samozřejmě počasí nás straší nejvíc, ale s tím jsme se nějak smířili. Bývá to v posledních letech dost často. Finální přípravy trati se teď odkládají na víkend. Zastavili jsme i rolbování, abychom neztratili ještě víc sněhu. Vše pak doladíme před prvním oficiálním tréninkem,“ prozradil ředitel závodů Vlastimil Jakeš. Jen pro servisní týmy to bude velká výzva, se kterou však počítají a některé, včetně toho českého, už jsou pár dnů na místě.

    Tratě pro MS budou dle organizátorů v ideálním stavuFoto Profimedia.cz

  • Změny ve Vysočina Areně

    Udělat z Vysočina Areny areál pro rok 2024 a pro následující byl hlavní cíl rozsáhlé rekonstrukce, která zde proběhla. Upravený areál byl slavnostně otevřen v pondělí. Změnou prošly tribuny, jedna se zázemím pro sportovce se přistavěla. „Primárně má arena sloužit k přípravě reprezentací, jak biatlonové, tak v běžeckém lyžování i horským kolům. Kromě toho jsme zmodernizovali sociální zázemí pro diváky,“ vyjmenovává Hamza. Areál navíc nebudou využívat pouze reprezentace a místní oddíly, ale také veřejnost. Vedle tribun a zázemí se peníze použily například i na modernizaci osvětlení tratí.

    Vysočina Arena musela projít před MS změnamiFoto Profimedia.cz

  • Vstupenky jen online

    Pokud jste si návštěvu mistrovství světa rozmysleli až teď, není ještě nic ztraceno. I když jsou dny, na které už vstupenky neseženete. „Kapacita areálu je 27 tisíc fanoušků. První čtyři a poslední dva dny jsou už plné. Ve druhém týdnu je na úterý, středu a čtvrtek vstupenek poměrně dost. V pracovních dnech máme programy pro školy, chceme náš sport přiblížit dětem a studentům. Ale i tak se lístky koupit ještě dají,“ upřesňuje Hamza s tím, že vstupenky lze pořídit pouze online, pokladny na místě nebudou.

    V Novém Městě tradičně panuje skvělá atmosféraFoto Czech News Center/Mária Rušínová

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud