7. ledna 2013 • 22:47

Biatlonista mířil puškou do pusy. Měl jsem zatmění, omlouval zkrat

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvědomoval si, že riskuje. Hazardoval se životem, mohl ohrozit i okolí. Německý biatlonista Florian Graf o víkendovém závodu Světového poháru mířil hlavní své pušky přímo do úst, když chtěl očistit hledí od kapek deště. V kritický moment ale měl zbraň nabitou a kdyby vystřelila, mohlo dojít k nejhoršímu...



Jak k celému incidentu došlo? Graf dojel ke střelnici, ve stoje se snažil zamířit na terč. Po chvíli sundal pušku a začal foukat do ústí hlavně. Na střelnici vše natočily kamery a na základě televizních záběrů byl Graf ze závodu diskvalifikován.

Odborníci nad neopatrným chováním závodníka kroutili hlavou. "Náboj vyletí z hlavně rychlostí 500 mil za hodinu. To je smrtící rychlost, neexistuje, abyste se takovým způsobem závodníci dívali do pušky," reagoval pro televizní stanici Eurosport šestinásobný účastník olympiády Mike Dixon.

"Snažil jsem se očistit kapky vody z hledí pušky. Reagoval jsem špatně, měl jsem zatmění mysli. Samozřejmě jsem nechtěl ohrozit sebe ani ostatní," vysvětloval svůj riskantní čin Graf.

Někdejší juniorský světový šampion byl z víkendového závodu diskvalifikován, dalšímu trestu už ale ujde. "Bylo naprosto nezbytné ho diskvalifikovat. Ale myslím si, že takový trest je dostačující," sdělil ředitel komunikace IBU (mezinárodní biatlonová federace) Peer Lange.

K diskvalifikaci biatlonistky došlo už na světovém šampionátu v roce 2009, kdy německá závodnice Andrea Henkel použila ostré náboje během rozjížděcího kola před závodem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud