Ivo Pospíšil
5. února 2016 • 23:00

Charvátová: Můj trest? Dělají si srandu, že trénuju na štafetu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na trati měla druhý nejrychlejší běh ze všech a dokonce i se třemi chybami figurovala v cíli mezi nejlepšími patnácti. Jenže pak se u jejího jména objevila v Canmore hvězdička – Lucie Charvátová byla ze sprintu diskvalifikována. „Nevědomky jsem použila šestý náboj,“ uznala třiadvacetiletá biatlonistka, která tak ztratila i šanci na účast v sobotním závodě s hromadným startem.



Ten moment byl už při její střelbě podezřelý. Po páté ráně si Lucie Charvátová sáhla po náhradním náboji, zasunula ho do komory a vystřelila. Z té položky vleže pak sice odjela se dvěma trestnými koly, ale stejně Lucie Charvátová při dojezdu do cíle figurovala hodně vysoko.

Jenže pak se jí vedení závodu diskvalifikovalo. Díky rozborům střelby zjistili, že ji z malorážky vyšlo šest ran, nikoliv jen pět.

„Trochu jsem tam blbnula s cvakáním a pak jsem si myslela, že jsem si vyhodila náboj na podložku, což se mi stane někdy i během tréninku. Bohužel to nebyl náboj, ale nábojnice. Takže jsem pak nevědomky použila šestý náboj,“ litovala Charvátová.

Biatlonistka Gabriela Soukalová v cíli
Biatlonistka Gabriela Soukalová v cíli

Ani trenér Zdeněk Vítek si nebyl původně v rozhovoru pro ČT jistý. „Uvidíme, jak to Jury vyřeší,“ vyčkával, ale šetření dopadlo jasně: Charvátová opravdu střílela šestkrát.

Byla to pro ni o to větší škoda, neboť v náročných podmínkách 1420 metrů nad mořem měla druhý nejrychlejší běžecký čas. „Ani mi nepřišlo, že bych jela tak dobře, ale o to víc mě mrzí tahle chyba. Navíc si teď ze mě všichni dělají srandu, že jsem kolegiální a trénuju na štafety,“ dodala.

V pořadí SP navíc spadla na 35. místo a v sobotním závodě s hromadným startem tak bude na rozdíl od Gabriely Soukalové , Veroniky Vítkové a Evy Puskarčíkové chybět.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud