Ivo Pospíšil
Premium
14. prosince 2020 • 11:45

Nevídaný střelecký kolaps Charvátové. Trenéři radí: Jak ven z krize?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V den svého svátku prožila závod hrůzy. Ani Hochfilzen, její místo zamilované, nezlomil střelecké trápení Lucie Charvátové, jež v neděli při stíhačce (kde Markéta Davidová dojela devátá) předvedla málokdy vídaný střelecký kolaps. Z deseti ran při palbě vestoje netrefila ani jeden terč a vzdala. „Něco takového je fakt už těžké vysvětlit," povzdechl si trenér Egil Gjelland. V zamčené části článku se dozvíte, jak na krizi radí reagovat kouč Ondřej Rybář.



Je to rozporuplný pohled na aktuální biatlonovou reprezentaci. Markéta Davidová sice na střelnici zpomalila, ale pálí přesněji a po nedělním 9. místě ve stíhacím závodě se posunula už na jedenáctou příčku průběžného pořadí Světového poháru. Michal Krčmář zase ukázal ve štafetě bezchybné palebné tempo za 25 vteřin a vytáhl mužský tým z desátého na páté místo.

Kdežto ona, Lucie Charvátová, upadá před Vánoci do čím dál větší letargie.
Nezlomila ji ani ve své oblíbené destinaci, v Hochfilzenu. Ani na svůj svátek. Při nadějně rozjeté stíhačce, kdy v půlce závodu měla na kontě jen jedno trestné kolo, odstřelila druhou část málokdy vídaným kolapsem, pro nějž má biatlonová terminologie jen krutá čísla: 5+5.

Neboli ze zbývajících deseti terčů při střelbě vestoje netrefila ani jeden! „Tohle je těžké vysvětlit. U Markéty byly rány vedle blízko, ale tohle... Všechno to bylo dal o víc než centimetr. Opravdu těžko vysvětlitelné,“ zoufal si na střelnici trenér Egil Gjelland.

Asistent Jiří Holubec později po telefonu v rozhovoru pro Sport uznal: „Za čtyřicet let, co jsem v biatlonu, jsem nezažil, 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud