Romana Barboříková
2. prosince 2021 • 04:40

Nová jména v biatlonu? Kdepak, tyhle soupeřky Davidové se vdaly

Vstoupit do diskuse
0
  • Které biatlonistky vstoupily do nové sezony s novým jménem?Které biatlonistky vstoupily do nové sezony s novým jménem?FOTO: Profimedia.cz, Reuters

    V každém ročníku Světového poháru se objeví další závodnice a závodníci. Určitě jste si i při sledování prvního dílu minulý víkend všimli nových jmen. Ovšem pozor! V některých případech nejde o nové tváře... Když se před pár lety vdala Gabriela Soukalová, změny jejího příjmení na Koukalová, tedy vlastně jen jednoho písmene, si určitě mnozí fanoušci biatlonu v zahraničí ani nevšimli nebo to prostě brali zpočátku za překlep. V případě následovnic někdejší české hvězdy, které měly svatbu teď v létě, už je to ale jiné. Jakých nových jmen jste si mohli v úvodním díle Světového poháru všimnout? Program pokračování SP v Östersundu najdete zde >>>

  • Olena Pidhrušná - Bilosiuková

    Vdávaly se především biatlonistky z východu a asi nejznámější z nich je Olena Pidhrušná. Tu už dnes nezapomeňte ve startovní listině či výsledcích hledat pod novým příjmením Bilosiuková. Ještě pod svým původním jménem posbírala Ukrajinka titul mistryně světa ve sprintu v roce 2013, o rok později na olympijských hrách v Soči slavila s ženskou štafetou rovněž zlato a na kontě ve Světovém poháru má tři výhry. Už pod novým příjmením si připsala v Östersundu v neděli 24. místo ve sprintu.

    Ukrajinská biatlonistka Olena Bilosiuková dosáhla největších úspěchů pod jménem PidhrušnáFoto Profimedia.cz

  • Iryna Kryuková - Leščanková

    Další ženou úspěšnou ve štafetě na olympiádě, tentokrát na Hrách v Pchjongčchangu 2018, je Běloruska Iryna Kryuková. Pokud bude o cenný kov usilovat i v únoru v Pekingu, nejspíš opět se štafetou, v níž slavila největší úspěchy, bude to už pod jménem Leščanková.

    Bělorusku Irinu Leščankovou znávali fanoušci pod dívčím jménem KryukováFoto Profimedia.cz

  • Tamara Voroninová - Derbuševová

    Ruska Tamara Voroninová, jak se jmenovala ještě v minulé sezoně, se nyní jmenuje Derbuševová. O úvodním víkendu ve Švédsku ale v SP nestartovala, takže toto jméno zatím svou premiéru ve výsledcích nemělo.

    Ruská biatlonistka Tamara Voroninová bude ve Světovém poháru startovat s příjmením DerbuševováFoto Profimedia.cz

  • Uljana Kajševová - Nigmatullinová

    Ženou, kterou byla hodně vidět v sobotu ve vytrvalostním závodě, kde skončila pátá, byla Ruska Uljana Nigmatullinová. Ta se ještě v minulé sezoně po trati proháněla pod dívčím jménem Kajševová. I na ni by si měla prozatímní vládkyně této disciplíny Markéta Davidová dávat pozor.

    Ruská biatlonistka Uljana Nigmatullinová, za svobodna KajševováFoto Reuters

  • Marion Diegenteschová - Wiesensarterová

    Když se podíváme trochu na západ, i zde došlo k jedné změně, konkrétně v německém týmu. Dříve Marion Diegenteschovou teď hledejte pod příjmením Wiesensarterová. Zatím se však rozjíždí v IBU Cupu, tedy nižší soutěži, kde ovládla úvodní sprint v Idre.

    Marion Wiesensarterová ovládla úvodní závod IBU Cupu, v minulé sezoně ještě závodila pod jménem DiegenteschováFoto IBU Cup

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud