Martin Hašek
21. října 2022 • 15:15

Jelínková vyměnila Nizozemsko za Česko: Zájem je větší, cítím se vítaná

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trojzubec ženského alpského lyžování je kompletní. Na rychlostní disciplíny je tu Ester Ledecká, na slalom Martina Dubovská. A pro obří slalom získalo Česko parádní posilu. Sedmadvacetiletá Adriana Jelínková se narodila v Brně, ale vyrůstala v Nizozemsku, za které závodila i na letošní olympiádě v Pekingu. Teď se však těší na první závod za český tým, který ji čeká v sobotu při startu Světového poháru v Söldenu.



Posadila se na židli a zírala do televizních kamer a sálu plného novinářů. Adriana Jelínková už má za sebou top ten výsledek ve Světovém poháru i start na olympijských hrách, tohle však pro ni byla nová zkušenost. „Zájem je větší, je to jiné. To je moje první tiskovka, nikdy jsem nic takového nezažila,“ vyprávěla na startu nové části kariéry po přestupu z Nizozemska k českému týmu, kde se o ni bude starat bývalá reprezentační trenérka Eva Kurfürstová.

Jaký byl důvod změny?
„Uvažovala jsem o tom poprvé už v roce 2014. Vždycky jsem byla v kontaktu s Evou Kurfürstovou a začala mě lákat do Česka. Skoro se to stalo, ale Holanďani mě ještě drželi. Po olympiádě se staly nějaké věci a měla jsem pocit, že potřebuju nový start. Vždycky jsem měla z Čech dobrý pocit. Mám tu rodinu a fakt se na to těším.“

Vaši rodiče jsou navíc Češi.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud