Romana Barboříková
16. března 2023 • 12:42

Skřítek na trati: Super-G žen v Andoře mělo netradiční a dojemný závěr

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co se to děje? Co to tam jede za skřítka, vždyť se přeci na této trati konají závody Světového poháru? Divák, který ve čtvrtek namířil svůj pohled na televizní obrazovku až v průběhu jízdy Nicole Schmidhoferové se musel hodně divit. Rakušanka totiž pojala svou rozlučkovou jízdu hodně odlehčeně a nastoupila do ní oblečená jako skřítek se špičatou čepicí místo závodní helmy.



Ani závody Světového poháru, kde se stále ještě rozhoduje o malém křišťálovém glóbu, nemusí být nakonec až tolik vážné. Ve čtvrtek to při super-G v Soldeu dokázala Nicole Schmidhoferová. Rakušanka, která v den svých 34. narozenin, tedy ve středu 15. března, oznámila ukončení kariéry, se do svého posledního závodu vypravila jako skřítek, v typickém rakouském oblečku, tedy v zelenohnědých kraťasech, bílé košili a tmavém saku. Místo helmy pak měla špičatou zelenou čepici.

Po výjezdu ze startovní boudy předvedla rekreační jízdu, když cestou udělala dvě zastávky, při nichž se objala s členy rakouského týmu. A k dojemnému loučení s dlouhým objetím od Lary Gutové-Behramiové došlo také v cíli, kde náramně pobavila Federicu Brignoneovou.

„Musím říct, že mám husí kůži, protože Nicole Schmidhoferová byla vždycky takový smíšek na startu a působila vždycky hodně pozitivně. Ale zároveň si šla velmi tvrdě za svým cílem, což se jí podařilo, je to mistryně světa, dokázala toho opravdu hodně,“ hodnotila tento její kousek spolukomentátorka České televize Klára Křížová.

Schmidhoferová, která v roce 2017 slavila titul mistryně světa v super-G a na své konto připsala čtyři výhry a 12 pódií ve Světovém poháru, nevyloučila své další působení v bílém kolotoči. V jaké roli však zatím nenaznačila.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud